Bandzaagmachine van behringer voor VMC metal Service

Begin januari leverde de Nederlandse firma Promatt een nieuwe bandzaagmachine van het Duitse merk Behringer aan het bedrijf VMC Metal Service in Verlaine. VMC maakt deel uit van de staalhandelgroep van Paul-Emile Cassart, die aan het hoofd staat van meerdere bedrijven in Wallonië en al lang van de kwaliteit van die Duitse machines overtuigd is. We hadden een gesprek met Charles Defrance, de verantwoordelijke van VMC Metal Service, en maakten kennis met het bedrijf dat zich specialiseert in producten voor de bouw en metalen afwerkingen.

Promatt
VMC in Verlaine kocht een HBP 410-723G, één van Behringer's grootste zaagmachines

 

VMC Metal Service

In 2007 startte Paul-Emile Cassart de activiteiten van VMC in Verlaine op. De bedrijfsleiding droeg hij over aan Claudine Rouhard, de moeder van de huidige verantwoordelijke, Charles Defrance. Charles Defrance kwam het bedrijf in 2010 versterken en breidde meteen de staalafwerkings- en bewerkingspost van het bedrijf uit om de klanten een totaalservice aan te bieden. Paul-Emile Cassart heeft al een zekere bekendheid verworven in de wereld van de staalhandel. Hij is immers al bestuurder van meerdere bedrijven in dat segment, waaronder Socacier in Charleroi en Gembloers, Masquelier in Strepy-Bracquegnies en Leloux-Laurent in Ciney. De geografische ligging van VMC versterkt op een natuurlijke wijze de ambitie van de groep om de hele Waalse regio rond de E42 tussen Bergen en Luik te bestrijken.

Afwerking

VMC Metal Service verkoopt niet alleen producten zoals balken, betonijzers, handelsstaal, buizen en staalplaten, maar biedt voortaan ook afwerkingsdiensten aan zoals zagen, boren, lassen, ponsen, knippen, oxysnijden, wapeningen plooien en beugels bewerken. Deze diensten zijn bestemd voor algemene aannemersbedrijven in de residentiële woningbouw. “Je kan je niet inbeelden hoeveel ton staal aannemers in een huis gebruiken”, vertelt Charles Defrance. “We werken voornamelijk in Wallonië en onze voornaamste klanten zijn algemene aannemersbedrijven in dat segment.”

Promatt
  "Je kunt je niet voorstellen hoeveel ton staal er door aannemers gebruikt wordt in woningen", zegt Charles Defrance

 

Snelle service

Het bedrijf van momenteel 3.000 m² met in totaal negen medewerkers in dienst, waaronder zes arbeiders en een chauffeur, wil zijn klanten snel bedienen. Dankzij de chauffeur kunnen de leveringen met een kraanwagen gebeuren, en dat stellen de klanten erg op prijs.

“In onze sector moet alles snel gaan en vaak moeten wij de op de werf opgelopen vertraging inhalen. Daarom is het belangrijk dat we voortdurend grondstoffen voorradig hebben, maar ook dat we goed uitgerust zijn”, beklemtoont Charles Defrance. Er wordt te weinig geanticipeerd. Daardoor zijn de leveringstermijnen van de geplaatste bestellingen extreem kort in de sector. Die zijn gemiddeld drie tot vier dagen.

Promatt
  De capaciteit van deze nieuwe machine betekent dat er geen stilstand is en dat het werk geoptimaliseerd werd

 

Machinepark

Het machinepark van het bedrijf bestaat momenteel uit semi-automatische lasposten van het merk Miller, verschillende zagen van een gemiddelde capaciteit, een snijpers voor 20 mm, een ponsmachine van Nargesa enz. “Maar we hadden nog geen precisiezaagmachine met een snijcapaciteit die op onze productie was afgestemd, en vooral met grote snijbreedtes”, verduidelijkt Charles Defrance.

Promatt
  Het bedrijf beschikt ook over halfautomatische lasstations, verschillende zagen met middelgrote capaciteit, een schaarpers, een Nargesa-ponsmachine, enz.

Behringer HBP 410-723G

“Daarom kochten we onlangs deze nieuwe bandzaagmachine aan. We kozen voor een machine van dat type, maar ook voor een Behringer, een merk dat Paul-Emile Cassart kent en op prijs stelt en dat heel wat voordelen biedt.”

Het betreft de HBP 410-723G, een van de grootste zaagmachines van Behringer. Ze zaagt met een grote precisie en de snijcapaciteit is bijzonder goed afgestemd op de noden van het team van VMC Metal Service. Dankzij deze capaciteit kunnen dode momenten immers worden vermeden en is het werk ideaal gesynchroniseerd. “Bovendien zijn de kosten van de verbruiksgoederen van deze bandzaagmachine aanzienlijk lager dan bij een schijfzaag”, verduidelijkt Charles Defrance. Dat konden we nu al vaststellen, ook al gebruiken we deze machine slechts sinds enkele maanden.

BEHRINGER HBP 410-723G

Met de bandzaagmachines van Behringer is het mogelijk om met zo laag mogelijke gebruikskosten snel en precies alle zaaghandelingen uit te voeren, ongeacht de te verzagen profielen.

• Hoge aandrijfkracht om snel profielen te snijden
• Intelbare snijsnelheid door continu regelbare frequentievariatie
• Horizontale klemming van het materiaal aan elke zijde van de band en verticale klemming voor het behoud van een optimale positie van het werkstuk bij het recht snijden en onder een hoek snijden
• Gekantelde vliegwielen, wat de slijtage van de band tot een minimum herleidt
• Behoud van de band zo dicht mogelijk bij de snijzone aan weerszijden van het materiaal door middel van voorgespannen carbide blokjes
• Geoptimaliseerde spanning van de (hydraulische) band met het oog op precieze snijhandelingen
• Eenvoudig toegankelijke band voor een snelle vervanging zonder gereedschap
• Roterende borstel voor de reiniging van de band
• Pivoterende gedigitaliseerde zaag
• Geïntegreerde breuk-, slip- en losdetectie van de band
• Automatische aanpassing aan het profieltype en aan de slijtage van de band

Opleiding en onderhoud

Promatt heeft de operator, de leider van de werkplaats en Charles Defrance opgeleid. “Tot nu toe moesten we geen beroep doen op de onderhoudsdienst”, vertelt Charles Defrance. “We wilden vermijden dat we te vaak een hersteldienst zouden nodig hebben en net daarom kozen we voor een kwaliteitsvolle machine. De prijs was voor ons geen doorslaggevend element, want als we de aankoopprijs van ongeveer 100.000 euro delen door de gebruikstijd, blijft de prijs per uur absoluut aanvaardbaar. Een machine die drie dagen buiten gebruik is, kan ons evenveel kosten als 30 ton grondstoffen. Als je dat weet, is de berekening snel gemaakt!”, aldus Charles Defrance.

Promatt
  Een panne van drie dagen kan hen tot het equivalent van 30 ton grondstoffen kosten... de berekening is snel gemaakt!

 

Uitbreidingsprojecten

“Om te voldoen aan de stijgende vraag van de markt en vooral aan de zeer korte leveringstermijnen, hopen we binnenkort onze opslag- en werkruimte uit te breiden. Zo zullen we nog sneller onze klanten kunnen bedienen. Op die manier kunnen we de verkoop en het ontwerp van specifieke producten die we op maat voor aannemers ontwikkelen, nog verder doen stijgen. Het spreekt voor zich dat we de firma Promatt zullen aanspreken als partner voor onze toekomstige snijgereedschappen.

OVER PROMATT

Promatt is in 2003 in Nederland opgericht als importeur van zaagmachines van Behringer, Vernet en Eisele. Sindsdien heeft deze firma zich gespecialiseerd in zaagmachines en gereedschappen voor metaal- en aluminiumbewerking. De bedoeling is om met de beste producten van Europese makelij te werken en een professioneel onderhoud van de machines aan te bieden. Promatt heeft een showroom van 900 m² in Haaksbergen (Nederland).

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.