Online magazines

25 november 2020 Vakinformatie voor de metaalverwerkende industrie

Laatste trends in plasmasnijden

Plasmasnijden heeft de afgelopen jaren een constante evolutie gemaakt. Onder andere de snijkwaliteit, de consistentie en het bereik zijn sterk verbeterd. Met plasma is tegenwoordig veel meer mogelijk, waardoor er meer overlap is met andere snijtechnologieën zoals laser- en autogeen snijden. Bevelsnijden draagt zeker bij aan de evolutie.
Matthias Robbe

Bladmanager

Algemeen proberen de machineconstructeurs om het snijbeeld verder te verfijnen en de snijsnelheid te verhogen. Ze zetten dan ook vooral in op het snijden van steeds dunnere rvs- en aluminiumplaten. Het streven naar laserkwaliteit is algemeen voelbaar.
Plasmasnijden heeft de afgelopen jaren een constante evolutie gemaakt. Onder andere de snijkwaliteit, de consistentie en het bereik zijn sterk verbeterd. Bevelsnijden draagt zeker bij aan de evolutie. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van 'snijden onder variabele hoek'.
Recent kocht Geldof een nieuwe snijmachine en wisseltafel die een verder toegenomen capaciteit en verhoogde kwaliteit hebben mogelijk gemaakt. Leverancier Wouters Cutting & Welding stond hen tijdens het hele project bij met kennis en kunde.
Kjellberg ontwikkelt en produceert sinds 60 jaar plasmasnijtechniek. Ter gelegenheid van dit jubileum stelt het bedrijf zijn vooruitstrevende nieuwe reeks ‘Q’ voor, klaar voor de gedigitaliseerde productie.

Verwarming voor de industrie is een sector waar Verhelle BV, als dealer van Biemmedue veel aandacht aan besteedt. In feite is het verwarmen van grote gebouwen, zoals magazijnen, werkplaatsen en industriële loodsen essentieel.

De krachtige alleszuigers van Kärcher voor zowel vloeistoffen, spaanders, oliën als stofresten zijn ontworpen voor zwaar industrieel gebruik en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten aandrijvingen.
De firma Hydraumec uit Rijkevorsel heeft een tijdje terug een nieuwe CNC-draaibank en freesmachine aangekocht via Promas. De blokgeleiding, de rechtstreeks aangedreven motoren en de extra power reduceren de trillingen, wat een nog nauwkeuriger resultaat oplevert.
Jörg Machines BV ontwikkelt en assembleert geavanceerde plaatbewerkingsmachines die niet alleen gericht zijn op snelheid en efficiëntie, maar ook op een gebruiks­vriendelijke bediening.
De Hoffmann Group nam op maandag 16 november haar intrek in de nieuwe huisvesting in de gemeente Borne, aan de rand van Hengelo.
Frank Tilburgs van Tilbox uit Valkenswaard – producent van toolboxes voor trucks & trailers - over de prettige samenwerking met Essentra Components en de kilometers rubber afdichtingen voor de afwerking van zijn eindproduct.
APT International is een bedrijf dat meer dan 27 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.