Online magazines

12 januari 2024 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
GEEN AUTOMATISERING ZONDER CMM
De Coördinaten Meetmachine (CMM) is een van de meest bekende meetsystemen in de metaalindustrie. Toch bestaat die eigenlijk nog niet zo heel lang. Pas in de jaren zestig ontwikkelde een Fiat-ingenieur de eerste CMM, nadat die onder de indruk was van hoe Ford in Amerika de productie automatiseerde. Dit was een universeel meetinstrument waarmee je zowel vorm- als plaatstoleranties kon meten. Zo universeel, dat het basisprincipe vijftig jaar later nog altijd wordt toegepast.

Matthias Robbe
Bladmanager
Pas in de jaren zestig ontwikkelde een Fiat-ingenieur de eerste CMM. Dit was een universeel meetinstrument waarmee je zowel vorm- als plaatstoleranties kon meten. Zo universeel, dat het basisprincipe vijftig jaar later nog altijd wordt toegepast.
De online Metallerie Subcontractorgids bundelt alle toeleveringsbedrijven actief in metaalconstructie, verspaning, plaatbewerking, lassen, slijpen, polijsten, oppervlaktebehandeling, matrijzenbouw, kunststofbewerking en machinebouw!
Tijdens het symposium gaan sprekers uit de bedrijfswereld en het technisch onderwijs dieper in op dit thema. Ontdek er ook de visie van 7 Vlaamse politieke partijen op het technisch onderwijs. Reserveer nu nog uw deelname met vroegboekkorting.
Geniet in januari van onze Saloncondities: Nissan ARIYA, de 100% elektrische Crossover vanaf €389/maand zBTW in financiële renting*
VTI Zeebrugge, VOKA en bedrijven van de Havenraad laten onderwijs en bedrijven versmelten. Bedrijven helpen bij opleidingsaanvragen, bepalen de lesinhoud en stellen technici en materialen ter beschikking. Zo worden school- en bedrijfsbehoeften optimaal afgestemd.
De opleiding 'Visueel Lasinspecteur VT w Level 2' vergroot uw kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen. Door extra theoretische en praktische kennis bent u na de opleiding in staat om zelfstandig werkstukken visueel te beoordelen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.