Online magazines

08 april 2020 Vakinformatie voor de metaalverwerkende industrie

Waterstraalsnijden als concurrent voor verspanen?
Waterstraalsnijden staat in de Benelux vooral bekend om de toepassing in de plaatwerkindustrie. Snijden met water en abrasief kan echter net zo goed ingezet worden als alternatief voor verspanende CNC-machines.
Verder heeft de VDW ontdekt dat het mogelijk is om veiligheidsafschermingen op slijpmachines te gebruiken die tot 70% dunner zijn.
Matthias Robbe
Bladmanager
Een van de drijvende krachten achter waterstraalsnijden is de luchtvaartindustrie, maar van elke kilogram materiaal dat een producent inkoopt, komt amper een vijfde in het vliegtuigonderdeel terecht. Dat betekent veel materiaal weghalen, lange bewerkingstijden en hoge gereedschapskosten.

Vooral in crisistijden is het een must dat iedereen binnen uw bedrijf zijn vakkennis blijft uitbreiden om op onzekere dagen toch met creatieve oplossingen te kunnen komen. Deel daarom maximaal dit GRATIS ONLINE MAGAZINE met uw collega's en wapen u met extra kennis om deze crisis te lijf te gaan.
Het coronavirus strooit heel wat roet in het eten van beursorganisatoren en -bezoekers. Metallerie heeft voor u een overzicht gemaakt van welke beurzen doorgaan, worden uitgesteld of geannuleerd.
De VDW heeft samen met het Institute of Machine Tools and Factory Management (IWF) van de TU Berlijn ontdekt dat het mogelijk is om veiligheidsafschermingen te gebruiken die tot 70% dunner zijn.
Flam3D, de sectorvereniging van bedrijven die actief zijn in 3D-printen, is bereid haar leden aan te spreken om bij te springen in de huidige coronacrisis, als die vraag gesteld wordt.
De CoroDrill 860 met -GM geometrie is voorzien van een nieuwe hardmetaalsoort, een innovatief spaangroefontwerp en een meerlaags PVD (physical vapour deposition) coating op de boorpunt.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.