Online magazines

17 juni 2021 Vakinformatie voor de metaalverwerkende industrie

Online versie bekijken
Bij MAG-lassen van koolstofstaal wordt een actief binair gasmengsel van Argon en CO₂ gebruikt als hulpmiddel om het gesmolten materiaal tegen de inwerking van de omgevingslucht te beschermen.
Via zijn Lastek Training Center biedt Lastek opleidingen aan, gegeven door mensen die op dagdagelijkse basis met lassen bezig zijn. Het bedrijf beschikt bovendien over de meest recente lasmachines en werkt op elk moment met de nieuwste technieken. Een grote troef: de lasopleiding sluit naadloos aan op de noden van wie ze volgt.
Staalbouwbedrijven zijn voor het uitvoeren van constructief staalwerk onderhevig aan de productnorm EN 1090-2. Wie gelaste verbindingen tussen wapeningsstaal en constructiestaal uitvoert, moet sinds de invoering van de laatste editie van die norm (in juli 2018) rekening houden met een aantal belangrijke zaken.
In het Steel S4 EV project worden lichtgewicht elektrische voertuigen ontwikkeld voor stadsverkeer, die voldoen aan alle reglementeringen op het gebied van crashbestendigheid en andere Euro NCAP-eisen.
Dit artikel behandelt de lasbaarheid van gelijksoortige en ongelijksoortige materialen met behulp van ultrasoon lassen (USW). De materiaalcombinaties die tijdens dit onderzoek zijn onderzocht, zijn koper - koper en aluminium - koper.
L&D Jet Techniek uit Diest bewerkt stukken uit composietmaterialen voor internationale vliegtuigbouwers, maar zag de vraag naar hun precisiewerk voor deze afzetmarkt het afgelopen jaar kelderen. "Daarom hebben we ons tegen wil en dank opengesteld voor sectoren met minder strenge eisen", zegt zaakvoerster Inge Lefevre.
Sandvik Coromant heeft twee nieuwe draaisoorten geïntroduceerd, speciaal ontworpen voor het bewerken van hittebestendige superlegeringen (HRSA).
In de divisie Airtec van Atlas Copco Airpower in Wilrijk wordt het hart van de compressoren bewerkt. Zekerheid over de kwaliteit van het koelsmeermiddel is er een cruciale succesfactor in het totale proces.
Air Liquide staat in België bekend als marktleidend leverancier van industriële gassen. Minder bekend is dat het met zijn wereldwijde specialistennetwerk ALTEC een expertise heeft uitgebouwd op verschillende vlakken, waaronder lassen en snijden.
PFERD-Gatzagen bestaan uit een taai, breukzeker en standvast HSS-Bimetaal. De zaagtanden zijn geproduceerd uit het hoogwaardige materiaal M42 (Co8). PFERD biedt gatzagen met een diameter tot 210 mm aan voor het gebruik in ventilatiekanalen.
De Faymonville Group is vandaag de grootste fabrikant met een compleet gamma van speciale voertuigen voor zwaar en bijzonder transport. Het bedrijf produceert alles voor uitzonderlijk zwaar, lang, breed of hoog transport met een nuttig laadvermogen van 15 tot 15.000 ton en meer.
Max werkstukbreedte: 1500 mm – max werkstukhoogte: 1200 mm - 4 turbines, elk 11 kW – bovengrondse installatie
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.