Online magazines

13 november 2020 Vakinformatie voor de metaalverwerkende industrie

Online versie bekijken
Additive manufacturing
In november werd in Eindhoven (Nederland) een indrukwekkend 3D-geprint lichtmonument onthuld. Het is typerend voor de steeds uitgebreidere mogelijkheden die de additieve productietechniek biedt. Een ander voorbeeld daarvan is de start-up ValCUN. Het jonge Belgische bedrijf is op zoek naar partners om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de nieuwe en innovatieve printtechnologie.
Matthias Robbe, Bladmanager
3D-printen van complexe metalen onderdelen op een innovatieve en distruptieve wijze. Dat is wat de technologie van de jonge Belgische start-up ValCUN mogelijk moet maken. Daarvoor is het op zoek naar partners.
Leveranciers vergelijken loont de moeite maar een gebrek aan tijd maakt dat ondernemers daar vaak niet aan toe komen. Buzzyes neemt daarom uw kosten onder de loep en garandeert een besparing van min. 500 euro.
Vier productiesites met verschillende lastoepassingen, dat vraagt een doordachte aanpak als het om lasrookafzuiging gaat. Voor STAS, producent van kippers en moving floor trailers, was flexibiliteit doorslaggevend.
Belgian Laser Company investeerde dit jaar in een nieuwe CNC-plooibank. “Deze LVD-plooibank, die wordt gekenmerkt door een bereik van 3 meter met een drukkracht van 160 ton, laat ons toe om álle stukken die we kunnen maken op onze laser ook zelf te plooien”, zegt zaakvoerder Patrick Mok.
In november plaatst de Gemeente Eindhoven het indrukwekkende 3D-geprinte lichtmonument ‘Loom Light’ van beeldend kunstenaar Titia Ex. Het is een van de grootste 3D-geprinte kunstwerken in Europa, vervaardigd uit gerecycleerde kunststoffen.
De wetgever kijkt met argusogen naar spuitinstallaties. Mol Cy, dat door zijn groei van de laatste jaren zijn lakcapaciteit moest zien op te drijven, nam dan ook specialist ter zake Sima onder de arm om tot een nieuwe state-of-the-art installatie te komen.
Ervaar nu de de X5 FastMig, een gloednieuw multiproces lassysteem ontwikkeld in samenwerking met professionele lassers. Deze veelzijdige krachtpatser op het gebied van booglassen is ontworpen met energiezuinige invertertechnologie.
Op 15 september 2020 is 4D CAM integraal overgenomen door Arkance Systems. Beide bedrijven worden daarmee verder uitgebouwd door consolidatie van CAD/CAM/CNC-kennis en een personeelsuitbreiding.
Het maatwerkbedrijf Mariasteen in Hooglede-Gits ontving het certificaat van United Nations Institute for Training and Research (UNITAR), een internationale erkenning voor duurzaam ondernemen gebaseerd op de ontwikkelingsdoelen van de VN.
De succesvolle machinefabrikant StankoMachComplex zag zich voor een dilemma geplaatst. Doordat de vraag naar hun groeiende reeks bewerkingsmachines snel toenam, veroorzaakten de uitgebreide testprocedures voor de producten een probleem in de productie van het bedrijf.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.