JARO GEREEDSCHAPSMAKERIJ MAAKT ZICH KLAAR VOOR NIEUW HOOFDSTUK

Doosan machine eerste stap in capaciteitsuitbreiding

Jaro Gereedschapsmakerij heeft net geïnvesteerd in een drieassig bewerkingscentrum van Doosan (geleverd door Germond) en wellicht zal het niet bij die ene nieuwe machine blijven. Het bedrijf floreert namelijk en heeft dringend nood aan meer capaciteit om de groeiende stroom van orders te kunnen volgen. Vandaar dat de zaakvoerder ook aan automatisering denkt. Al die plannen staan echter nog even in de koelkast, want eerst moet het nieuwe en grotere gebouw er komen. Voorlopig was er daarom enkel plaats voor de DNM750L die het aanbod mooi aanvult, nu de toeleverancier ook stukken van ruim 2 m kan bewerken.

UIT VERVELING

Roel Jacobs had eigenlijk nooit het plan opgevat een eigen bedrijf te starten. Hij werkte sinds zijn achttiende bij Melotte en was daar perfect gelukkig. Alleen sloeg vaak de verveling toe na het thuiskomen van de ochtendshift, waardoor hij puur voor het plezier een conventioneel draaibankje kocht en er tijdens zijn vrije tijd mee aan de slag ging. De opdrachten kwamen in eerste instantie van een vriend die werkte bij een bedrijf dat draaidelen nodig had. Toen een aankoper uit datzelfde bedrijf wegging en voor zijn nieuwe werkgever ook zijn onderdelen bij Roel bestelde, ging de bal definitief aan het rollen.

In 2002 hakte hij de knoop door en was het nieuwe toeleveringsbedrijf Jaro Gereedschapsmakerij geboren, rekenend op mond-tot-mondreclame om voort te groeien. En dat werkte. Al snel kwamen er machines bij, voornamelijk om te frezen, omdat de vraag daarnaar groter is. Op dit moment staat de 350 m² grote werkplaats tot de nok gevuld met zes machines.

Meer weten over

ROLBRUGGEN
Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.