Danobat neemt Nederlandse bedrijf Hembrug Machine Tools over

Positie op het gebied van harddraaien wordt versterkt

De fabrikant van gereedschapsmachines en productiesystemen Danobat heeft tijdens de EMO Hannover de overname aangekondigd van het Nederlandse bedrijf Hembrug Machine Tools, leider in precisie hard-draaitechniek. De overname betekent een stap voorwaarts in de diversificatie- en internationaliseringsstrategie van de Danobat-groep. Door het combineren van expertise op het gebied van harddraaien en slijpen ontstaat er een nieuw en geavanceerd aanbod voor bewerkingsmachines.
Hembrug heeft een sterke aanwezigheid in Europa en een uitgebreid netwerk in Noord-Amerika en Azië. In 2018 behaalde het een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Danobat is marktleider in de productie van slijpmachines voor bewerkingsmachines met een jaaromzet van 130 miljoen euro. De overname geeft de klanten van Danobat een brede keuze tussen de twee complementaire technologieën: slijpen en harddraaien.
De klanten van Hembrug profiteren dan weer van het uitgebreide servicenetwerk van Danobat. Bovendien zal de slijpexpertise van Danobats van pas komen in Hembrugs nieuwe hybride hard draai-/slijpmachines. Ook zal Hembrug gebruikmaken van Danobat's automatiseringsoplossingen en het Industry 4.0 aanbod.
Om de nieuwe alliantie uit te lichten, stelt Danobat vanaf vandaag een van Hembrugs meest representatieve machines, de Mikroturn 100LS, tentoon op haar stand op de EMO. De machine wordt samen met de nieuwste en hoogtechnologische machines van Danobat gepresenteerd.
"Wij zijn experts in het genereren van technologische oplossingen met een hoge toegevoegde waarde. Het is onze missie om met onze diepgaande kennis van industriële productietechnologieën aan de eisen en wensen van onze klanten te voldoen. Vanaf nu wordt onze catalogus uitgebreid met toonaangevende en nauwkeurige oplossingen voor het harddraaien”, aldus Xabier Alzage, CEO van Danobat.
De CEO van Hembrug, Robert Nefkens, zal aan het roer van het bedrijf blijven staan. Hij benadrukt dat “toegang tot Danobat's middelen een grote stap voorwaarts is”.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.