Wereld Economisch Forum erkent Sandvik Coromant fabriek als industrie 4.0-site

Geselecteerd uit meer dan 1000 productielocaties

Het World Economic Forum heeft de Sandvik Coromant-fabriek in Gimo, Zweden, officieel erkend als een geavanceerde Industry 4.0 faciliteit. De fabriek is geselecteerd als een ‘lighthouse’ site, d.w.z. een fabriek die een breed gamma aan Industry 4.0 technologieën en ‘usecases’ op schaal inzet, terwijl de mens en duurzaamheid centraal staan in de innovatie. Met de aankondiging erkent het World Economic Forum de stappen die fabrikanten zetten om de technologieën van Industry 4.0 te gebruiken voor moderne productie. Elk ‘lighthouse’ wordt geselecteerd uit een enquête van meer dan 1.000 productielocaties op basis van hun succes bij het toepassen van Industry 4.0 en het aantonen van tastbare voordelen. Volgens het World Economic Forum heeft de Gimo-faciliteit van Sandvik Coromant "een digitale draad door de productieprocessen gecreëerd die de arbeidsproductiviteit aanzienlijk heeft verhoogd. Een voorbeeld hiervan is de 'touchless changeover', waarbij ontwerppatronen automatisch kunnen worden gewijzigd, zelfs tijdens onbemande diensten.
"Met onze Gimo productie-eenheid als vuurtoren op de lijst is niet alleen een bewijs van echte prestaties en een groter concurrentievermogen, maar net zo belangrijk, het toont duurzaamheid in het hart van innovatie”, vertelt Nadine Crauwels, CEO van Sandvik Coromant.
Het doel van het World Economic Forum is om een netwerk te bouwen die de problemen aanpakken waarmee industrieën in zowel geavanceerde als opkomende economieën worden geconfronteerd als het gaat om het investeren in geavanceerde technologieën. Om het leren en het gebruik van technologieën door andere bedrijven te bevorderen, zijn Sandvik Coromant en de rest van de vuurtorens in het netwerk overeengekomen om hun deuren te openen en kennis te delen met andere productiebedrijven.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.