Prima Industrie kent geslaagde tweede editie van Innovation Days

Nieuwe generatie systemen voor AM voorgesteld in nieuwe Advanced Laser Center

Prima Industrie heeft voor de tweede keer de Innovation Days georganiseerd. Meer dan 300 gasten waren aanwezig in haar nieuwe Advanced Laser Center om meer te weten te komen over de innovatieve technologieën voor Additive Manufacturing en plaatbewerking. Het Advanced Laser Center is gewijd aan het nieuwe onderzoeks- en innovatielaboratorium van geavanceerde laserproductiesystemen. De totale investering in het gebied bedraagt ongeveer 25 miljoen euro.
Tijdens de Innovation Days werd de nieuwe generatie systemen voor de AM van metalen componenten voorgesteld door Prima Additive, de divisie van Prima Industrie gespecialiseerd in kant-en-klare oplossingen voor Additive Manufacturing. De innovaties die tijdens het evenement werden getoond hebben betrekking op beide AM-technologieën: Powder Bed Fusion (PBF) en Direct Energy Deposition (DED).
De nieuwe systemen zijn ontworpen volgens de Open Innovatie-aanpak van de groep, die zich richt op de behoeften en toepassingen van de klanten, waardoor een nauwe samenwerking met de eindgebruikers van de technologieën en een sterke aansluiting bij de marktvraag wordt gewaarborgd.
Op de Innovatiedagen presenteerde Prima Industrie verder ook nog de Print Genius 250, en de Print Sharp 250 PBF.
Print Genius 250 is een nieuwe PBF-machine met een bouwvolume van 262x262x350 mm die geschikt is voor de productie van middelgrote componenten. Het is de ideale oplossing voor hoge productiviteit bij metaaldruktoepassingen dankzij de dubbele 500 W single-mode laser, die de productietijd verkort, gecombineerd met intelligente software voor snelle productoriëntatie en voor de definitie van machineparameters.
De Print Sharp 250 PBF machine heeft een bouwvolume van 250 x 250 x 300 mm en is uitgerust met de Convergent CS450 laser. De Print Sharp 250 combineert een hoge kwaliteit van de geproduceerde componenten, zowel wat betreft oppervlakte- als mechanische eigenschappen, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.