RoboJob toont Tower Advanced tijdens open house Mazak

26 tot en met 28 november 2019

Dit jaar trekt RoboJob naar de Open House van Yamazaki Mazak met de gloednieuwe Tower Advanced naar Haasrode. In september stelde RoboJob de Tower Advanced nog voor op de EMO-beurs in Hannover. Tijdens de Open House in Haasrode wordt deze ‘alleskunner’ in CNC-automatisering opgesteld aan een Mazak Integrex j-200. Met de Tower Advanced kunnen niet enkel werkstukken beladen worden, maar ook pallets en opspanmiddelen. Zo wordt in Haasrode gebruik gemaakt van een opspansysteem van Hainbuch, waarbij de robot niet enkel de werkstukken belaadt en ontlaadt, maar ook de klemmen van het Hainbuch-systeem. Om dat mogelijk te maken, worden ook de grijpers van de robot automatisch uitgewisseld. Waar er al jaren verschillende aanbieders van CNC-Automatisering aanwezig zijn tijdens de Open House van Mazak, blijkt RoboJob deze editie de enige aanbieder te zijn in het ‘high end’ van de markt. De Tower Advanced is geschikt voor de automatisering van de ‘high mix, low volume’-productie in de verspaning.
Recent heeft Mazak zelf 4 Towers aangeschaft: “Deze hebben we geïnstalleerd in de productie-site van Yamazaki Mazak in Worcester,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Daar worden ze ingezet in de eigen productie van Mazak, en in beide gevallen gaat het om een dubbele opstelling met 2 Towers voor één machine. In één Tower worden alle ruwe stukken ondergebracht, en de afgewerkte onderdelen worden in de tweede Tower geplaatst. De operator kan bovendien de Tower beladen en ontladen zonder dat het werk van de robot daarbij onderbroken wordt. Er wordt dus volop ingezet op de autonomie van de machine.”
Het toont aan dat de samenwerking tussen Mazak en RoboJob vlot verloopt, maar dat Mazak ook het volste vertrouwen heeft om de producten van RoboJob zelf in te zetten in de eigen productie. Mazak opent de deuren van 26 tot en met 28 november 2019, telkens van 14 tot 21u.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.