Staalhandel Saey plant boom voor iedere levering

Al bijna 40.000 bomen geplant

Staalhandel Saey toont het goede voorbeeld in de stap naar CO2-neutraliteit. Het bedrijf uit Heule is met de slogan ‘One drop one tree’ een nieuw engagement aangegaan door voor elke levering aan een klant één boom te planten in Madagaskar. De firma koos voor Madagaskar omdat het één van de armste landen ter wereld is en bovendien ook lijdt onder de massale ontbossing. Momenteel zijn er al bijna 40.000 bomen geplant, in samenwerking met de ngo Graine de Vie. Die heeft als doel de ecologische voetafdruk van de bewoners van geïndustrialiseerde landen te compenseren door bomen te planten in ontwikkelingslanden.
Staalhandel Saey ging al enkele jaren geleden de groene weg op toen de firma werkte aan een groener energiebeleid met onder andere een zuiniger wagenpark, ledverlichting, het plaatsen van zonnepanelen en de aankoop van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.
Zo werd het bedrijf in 2017 volledig CO2-neutraal gecertificeerd door CO2logic. Saey steunt ook diverse klimaatacties. In 2015 engageerde de firma zich in Oeganda en Ghana door de aankoop van efficiënte kooktoestellen die minder brandhout vergen voor de lokale bevolking, wat ontbossing tegenhoudt. De staaldistributeur hoopt zo ook andere bedrijven te motiveren en zoekt verder naar partners die hierbij willen helpen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.