Bezoekersrecord voor de 19e Precisiebeurs

Nieuwe evenementen vallen in de smaak

Op 13 en 14 november werd in Veldhoven de 19de editie van de Precisiebeurs georganiseerd. Organisator Mikrocentrum kijkt tevreden terug op een succesvolle editie met 300 exposanten en een record van 3704 bezoekers uit 42 landen.
“Als organisator zijn we trots dat we met de Precisiebeurs de maakindustrie kunnen verbinden aan de wetenschap”, vertelt Bart Kooijmans, manager van de Precisiebeurs. “De uitwisseling met zusterbranches en bedrijven uit de delegatie van het partnerland Zwitserland is ook zeer goed ontvangen evenals de pitches van 20 jonge talenten en hun innovatieve projecten. Het is geweldig om te zien hoe deze internationale partijen bij elkaar komen op de Precisiebeurs.”
De Precisiebeurs introduceerde dit jaar de samenwerking met een voor de precisietechnologie belangrijk partnerland. Voor deze editie had Zwitserland de primeur. Een Zwitserse delegatie van bedrijven, ondersteunt door vertegenwoordiging vanuit de ambassade, brachten een bezoek aan de beursvloer. Deze delegatie stond onder leiding van Patrick Roth, voorzitter van het Swiss Precision Cluster. Zij deelden kennis en ervaringen tijdens de Zwitserland Partnerland lezingentrack op 14 november.
Ook nieuw deze editie was het de Young Talent Cross Selling Pitch programma. Twintig jonge talenten presenteerden hun projecten gedurende drie minuten. De jury koos Matthijs van Gastel als winnaar van de 2019 Young Talent Pitch Award voor zijn project ‘Sub-micron Accurate Optical Fiber Alignment for Photonics Applications’.
Aan het einde van beide beursdagen reikte de DSPE twee awards uit. De Rien Koster Award, de oeuvreprijs die de DSPE uitreikt aan een expert die al vele jaren actief is in de precisietechniek, ging dit jaar naar Hans van de Rijdt. Sven klein Alvink won de Wim van der Hoek Award voor het beste afstudeerproject van het afgelopen jaar.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.