Dormer Pramet geeft productgegevens een update

Betere en snellere uitwisseling van informatie

Dormer Pramet heeft de manier waarop productgegevens en -omschrijvingen worden weergegeven, alsook de onderverdeling van materiaalgroepen, over de hele lijn van het assortiment sterk verbeterd. De wereldwijde fabrikant presenteert standaard productgegevens, zoals diameters en lengtes, nu volgens ISO 13399. Dit laat een betere en snellere uitwisseling van informatie tussen computersystemen en software toe.
Deze standaard omvat in totaal 133 parameters, om zo een breed scala aan verspanende gereedschappen te definiëren. Het biedt aanvullende ondersteuning aan productieplanning, verspanende bewerkingen en voorraadbeheer. Met de algemene vormgeving van de omschrijvingen, zal Dormer Pramet klanten en partners flink wat tijd besparen, door de toegankelijkheid van kwalitatieve informatie voor alle 40.000 volmateriaal en indexeerbare gereedschappen.
Daarnaast voorziet het bedrijf een nieuwe, uniforme classificatie van materialen genaamd de Werkstuk Materiaal Groepen (WMG). Dit is een combinatie van enerzijds de gangbare ISO-materiaaldefinities met de bekende 6 kleuren, de classificatie die ook in de Pramet catalogi wordt gehanteerd; en de oude Dormer Applicatie Materiaal Groepen. Deze combinatie is verder uitgewerkt tot een gedetailleerd overzicht op 3 niveaus.
Naast de standaard ISO algemene definitie, wordt deze verder onderverdeeld op basis van structuur en samenstelling, gevolgd door een laatste opsplitsing op basis van hardheid en treksterkte. Voor ieder gereedschap in het assortiment wordt voortaan aangegeven voor welke materiaalgroep deze geschikt is, alsook de aanbevolen startwaarde voor snijsnelheid en voeding. Zo vindt de klant altijd het juiste gereedschap voor zijn specifieke toepassing. De nieuwe ISO standaard voor productgegevens, alsook de nieuwe WMG zullen vanaf november 2019 gehanteerd worden.
Voor meer informatie, neem contact op met uw lokaal verkoopkantoor of bezoek de website van Dormer Pramet.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.