Precisiegereedschap van MMC Hitachi Tool helpt fischer in automatisering

Ook 's nachts zonder problemen draaien is nu mogelijk

Fischer Werkzeug- en Formenbau GmbH zet in op automatisering. Om een probleemloze onbemande werking te kunnen waarborgen, werden samen met MMC Hitachi Tool de freesprocessen geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dit zorgde voor een langere standtijd, levensduur, snellere bewerking, lagere productiekosten en absolute procesbetrouwbaarheid.
“Hier op de vestiging in Horb bouwen wij voornamelijk precisiespuitgietmatrijzen voor de bevestigingstechniek en de automobielsector, maar ook siliconenpatronen voor de chemische ankers”, vertelt Bernd Ströhlein, chef gereedschapsbouw.
Bovendien worden de pons- en buiggereedschappen voor de bevestigingstechniek van zware lasten geproduceerd. Een van de belangrijkste productieprocessen van fischer is het frezen. Zo proberen ze in Horb alle onderdelen met lange doorlooptijden in de geautomatiseerde productiecel te produceren.
Sinds de samenwerking met Moldino - MMC Hitachi Tool heeft fischer op dit gebied een grote stap voorwaarts gezet. In deze context zijn de freesprocessen nieuw ontwikkeld aan de hand van twee concrete componenten.
Indumold-gereedschappen behoren tot de specialiteiten van fischer en bereiken in combinatie met de spuitgiet- en reactietechnologie hoogwaardige oppervlakken. In dit geval gaat het om een 1K-gereedschap met vier holtes voor de productie van ventilatie-elementen in het interieur van de auto.
Ook bij de productie van sproeikoppen zijn er economische voordelen geweest - met MOLDINO - MMC Hitachi Tool konden 24 sproeikopbevestigingen met één frees worden gefreesd. Het gereedschap was toen zelfs nog bruikbaar, maar niet langer voor het fijnafwerken van kleinere toleranties. Vroeger was het zo dat gereedschap soms zes stroken, of misschien zelfs maar één strook, had. Zowel het freesproces alsook het slijtagegedrag waren niet reproduceerbaar.
“Dankzij de nieuw ontwikkelde en goed gedocumenteerde processen, kunnen we nu op een betrouwbare manier geautomatiseerd draadholtes en sproeikoppen frezen", besluit Ströhlein.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.