FARO levert QuantumS ScanArm bij Brodie International

Bespaart tijd en vermindert afval

Brodie International maakt producten met componenten met complexe vormen die een grote uitdaging vormen bij inspectiemetingen met de traditionele gereedschappen van de sector zoals hoogtemeters, schuifmaten en meetklokindicatoren en een vaste coördinatenmeetmachine (CMM). Daarom werd er beslist om een FARO QuantumS ScanArm aan te schaffen.
De introductie van nieuwe oplossingen door Brodie zorgde voor een toename in omvang, waardoor ook de uitdagingen voor de inspectie toenamen. Het team van Brodie was overtuigd van de FARO QuantumS ScanArm vanwege de snelheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit.
“We gebruikten een vaste CMM,” vertelt Tommy Rogers van Brodie International. “Ons oudere model CMM is geschikt voor het meten van zaken als lineaire afmetingen, gatenpatronen,versmallingen, cirkels en geometrie. Voor het meten van een compound curve zoals een spiraalvorm, is deze minder bruikbaar.”
“Vroeger werd er niet geverifieerd of de spiraalvormige rotors machinaal op de goede manier werden bewerkt totdat we de meter daadwerkelijk controleerden,” legt Rogers uit. “We meten de prestatie van onze meters gebaseerd op de indicatie van wat door de meter gaat, versus het volume dat de rijskast meet. Het volume dat de rijskast meet, bevestigt dat de meter goed meet.”
Met uitstekende ergonomie en dubbele hot-swappable accu‘s werd de QuantumS de eerste arm die voldeed aan de strenge specificaties van de internationale ISO 10360-12 standaard wat betreft de acceptatie en herverificatietests voor coördinatenmeetsystemen. Met de ingebouwde harde probe en de FARO Blu®Laser Line Probe kan het systeem afwisselend digitaliseren zonder één van beide componenten te verwijderen.
Gebruikers kunnen eenvoudige kenmerken digitaliseren met de harde probe van de arm en over uiteenlopende oppervlaktematerialen scannen, ongeacht contrast, reflectievermogen of complexiteit van het onderdeel en zonder dat speciale coatings of targets nodig zijn. De beslissing van het bedrijf werd meteen beloond.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.