Okuma en Sandvik Coromant presenteren digitale productieprocessen

Focus op de Digital Factory

Op 9 juli kwamen vertegenwoordigers van productiebedrijven naar het Okuma Technical Centre South in Langenau, Duitsland, voor het Lunch & Learn evenement van Okuma en Sandvik Coromant, met als onderwerp de Digital Factory.
Op het programma stonden onder meer presentaties van experts en live demonstraties van de 4.0-technologieën uit de industrie op de nieuwste CNC-bewerkingsmachines. Het visualiseren van complete productieomgevingen verlaagt de kosten en verkort de doorlooptijden. Met technologieën zoals Okuma's 3D Virtual Monitor kunnen fabrikanten het gehele bewerkingsproces vooraf simuleren en testen.
Voor een nauwkeurige simulatie op de machine maakt 3D Virtual Monitor direct gebruik van de bouwgegevens. Dit voorkomt kostbare programmeerfouten en verkort de insteltijden. Verdere voordelen zijn veilige scheidingswerkzaamheden en een betrouwbare overdracht van het werkstuk. Wanneer gelijktijdig met meerdere revolvers wordt bewerkt, maakt de digitale productieoplossing een snelle en efficiënte inspectie mogelijk.
Okuma's Connect Plan maakt de weg vrij voor de Smart Factory. De software-gebaseerde oplossing verbindt bewerkingsmachines, verzamelt hun gegevens en visualiseert productieprocessen voor een beter gebruik. Het Industry 4.0-systeem is ook in staat om machines van derden te integreren. Voor de traceerbaarheid is de individuele identificatie van een werkstuk gekoppeld aan de bewerkingsgegevens en meetresultaten voor elke machine.
Elke Digital Factory vertrouwt op de perfecte harmonie tussen hardware en software. Okuma en Sandvik Coromant hebben dit met hun Silent Tools Plus-technologie en een Okuma MULTUS U4000 multitaskingmachine met succes aangetoond: trillingen die tijdens het intern draaien van dunne componenten optreden, werden volledig geëlimineerd. Trillingsgedempte gereedschappen met geïntegreerde sensoren bereiken een hoger rendement bij het draaien. Met de Silent Tools Plus software kun je de gegevens direct van het display van de machine af te lezen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.