Hoffmann Group bouwt nieuw pand in Nederland

Voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu

Binnenkort gaat op het industrieterrein ‘De Veldkamp’ in het Borne (Nederland) de bouw van een nieuw bedrijfspand van de Hoffmann Group van start. Het inmiddels 100 jarige Duitse bedrijf was al enige tijd op zoek naar een nieuwbouwlocatie. De keuze is uiteindelijk op ‘De Veldkamp’ gevallen, een vrij nieuw industrieterrein op korte afstand van Plein Westermaat in Hengelo.
Op ‘De Veldkamp’ zal er straks een hypermodern kantoorpand te bezichtigen zijn op een fraaie zichtlocatie. Het nieuwe gebouw zal zo’n 3000 m2 groot zijn en is ontworpen door Erwin Kleinsman architecten/StudioDAD. Het gebouw kenmerkt zich door de transparante uitstraling, waarbij met name de beweegbare zonwerende lamellen direct in het oog springen.
Het ontwerp voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo wordt het pand voorzien van een geavanceerd (gasloos) installatiesysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte en -koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Bovendien vallen de verwerkte materialen onder het hoofdstuk ‘cradle to cradle’. Dit maakt het pand enorm toekomstbestendig en het is zelfs modulair ontworpen zodat, mocht dat nodig zijn, functionaliteiten van ruimten met minimale ingrepen kunnen worden gewijzigd.
Een bijzonderheid in de nieuwe vestiging is het Experience Center, waarin de Hoffmann Group haar nieuwe producten en innovaties kan presenteren. Een en ander wordt ondersteund door twee bewerkingsmachines voor zowel draaien als 5-assig frezen. Daarnaast krijgt het pand trainingsruimtes, met plaats voor ca. 100 personen. Op de tweede verdieping verrijst een transparante kantooromgeving. In het gebouw is verder ruimte gecreëerd voor een logistiek centrum met twee docks, waarvan één voor het aankoppelen van containers kan worden gebruikt, om deze volledig in te richten als mobiele werkplaats waarin Hoffmann gespecialiseerd is.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.