Valk Welding presenteert innovaties op NIL Verbindingsweek

Active Wire, Arc-Eye en TM cobots

Dunwandige materialen worden vaak handmatig met TIG gelast om nabewerking zoveel mogelijk te beperken. De markt zoekt daarvoor oplossingen om deze dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming geautomatiseerd te kunnen lassen. Valk Welding toont daarom op haar stand tijdens de NIL Verbindingsweek een lasrobotcel die last volgens het Active Wire concept van Panasonic. Active Wire is een MIG lasproces voor lasrobots, waarbij de lasdraad met een hoge frequentie wordt gepulseerd, waardoor dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming kunnen worden gelast. Nabewerking is daarmee tot een minimum gereduceerd. Ronde producten exact lassen met lasnaadvolgsysteem Valk Welding zal eveneens een X-Y lasopstelling presenteren waarbij het Arc-Eye lasnaadvolgsysteem is geïntegreerd voor toepassing op onder meer rondlasautomaten, portaallassystemen en laskolommen. Dit systeem, dat ook als retrofit op een bestaand systeem kan worden geïntegreerd, is specifiek ontwikkeld voor het lassen van ronde producten, zoals industriële vloeistoftanks, containers, drukvaten, wandsegmenten voor tankwagens en gelijkvormige producten en uiteraard ook voor langsnaden. Het systeem heeft onder meer een kantelbare lasersensor voor het snel omstellen.
Sinds Valk Welding met haar divisie VWCO op de TechniShow de cobots van TM ROBOT introduceerde, is de belangstelling en de vraag naar cobots sterk toegenomen. Op de stand wordt een nieuwe model met grotere armlengte gepresenteerd. Valk Welding is met zijn innovaties op NIL Verbindingsweek te vinden op stand 434.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.