Lichtwerk geselecteerd als Radicaal Vernieuwer 2019

Sterke focus op assistieve productietechnologie

Lichtwerk is een startup die medewerkers van bedrijven ondersteunt bij complexe productieprocessen. Het bedrijf zet in op hoogtechnologische oplossingen zoals Augmented Reality en cobots en is door De Standaard en De Sociale Innovatiefabriek geselecteerd als één van de 10 radicale vernieuwers van 2019.
De vraag waar veel bedrijven tegenwoordig mee worstelen is “Hoe zorgen we ervoor dat mensen die in productie (willen) werken dit ook (blijvend en duurzaam) aankunnen?” Volgens Lichtwerk ligt het antwoord in Assistieve Productietechnologie. Het bedrijf gelooft dat technologie net kansen biedt om mensen aan het werk te helpen of te houden.
Zo wordt succesvol ingezet op:
• Light Guide Systems: Een slim systeem dat werkinstructies stap voor stap projecteert op de werkpost zelf. Augmented reality, aan de hand van iconen, foto’s, filmpjes, geluiden, pick-to-light methodieken. Mét geïntegreerde controle.
• Collaboratieve robots: De cobots helpen bij uitvoeren van precisiewerk of ondersteunen tijdens een opdracht wanneer een extra robothand van pas komt.
Lichtwerk werd in mei 2019 opgericht door Mariasteen, emino, Groep Gidts en Molendries. Mariasteen, een maatwerkbedrijf, heeft veel ervaring in het inzetten van assistieve technologie op de werkvloer. Emino is sterk in het coachen op de werkvloer en heeft een uitgebreid netwerk van bedrijven in Vlaanderen en Brussel. De organisatie begeleidt met meer dan 200 arbeidscoaches jaarlijks 3000 werkzoekenden, werknemers en werkgevers bij die bedrijven. Het bundelen van die expertise resulteerde in Lichtwerk.
Radicale Vernieuwers is een wedstrijd van de Sociale Innovatiefabriek en De Standaard, in samenwerking met Cera, Koning Boudewijnstichting, VLAIO en Nationale Loterij. In totaal selecteerden De Standaard en De Sociale Innovatiefabriek 10 radicale vernieuwers. Eén van hen krijgt bovendien de publieksprijs. Stemmen hiervoor kan via www.standaard.be/radicalevernieuwers.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.