Schuler Group levert vier muntpersen

Staatsmunten van Baden-Württemberg vernieuwen machinepark

De muntpersen van de firma Staatliche Münzen in Baden-Württemberg zijn al meer dan 25 jaar actief. Hoog tijd voor een vernieuwing van het machinepark, dacht het grootste Duitse bedrijf, dat nu in totaal vier nieuwe systemen heeft besteld bij de Schuler Groep. Drie daarvan zullen worden geleverd aan de locatie Stuttgart, een andere aan Karlsruhe.
De machines zullen geld produceren van 1 en 2 centstukken tot twee euro. De in Stuttgart gebruikte 150 ton horizontale MRH mintingpersen kunnen tot 850 munten per minuut produceren. Schuler is wereldwijd de enige aanbieder van dit systeem. De Schuler Service heeft ook de opdracht gekregen om een MRV 150 Ringmasterpers te moderniseren. De machine is een echte allrounder: Hij kan worden gebruikt voor het slaan, het verbinden van bimetalen munten of het ponsen van losse flodders. Bovendien kan de pers ring en kern scheiden van gebruikte bimetalen munten.
De Staatsmunten van Baden-Württemberg produceren met hun 80 medewerkers ongeveer 40% van de Duitse euromunten. De locatie Stuttgart kan terugkijken op bijna 650 jaar geschiedenis en werd in 1998 gefuseerd met de in 1827 ingehuldigde munt in Karlsruhe. Beide staan onder controle van het Ministerie van Financiën van Baden-Württemberg en slaan de munten, die door de Duitse Centrale Bank in omloop worden gebracht. Het circulatiegeld van Stuttgart en Karlsruhe is te herkennen aan de letters F en G in reliëf.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

SCHULER

GOPPINGEN

bahnhofstrasse 41
73033 goppingen
0049/716.166.859
0049/716.166.233
Meer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.