Eurofer tevreden met masterplan voor koolstofneutrale kringloopeconomie

“Blij met het initiatief van de Europese Commissie”

Eurofer heeft de publicatie van een masterplan voor een concurrerende transformatie van energie-intensieve industrieën die een koolstofneutrale, circulaire economie tegen 2050 mogelijk maakt, verwelkomd. Het masterplan is door de Europese Commissie gepubliceerd na tien maanden van intensief werk, met inbegrip van bijdragen van elf toonaangevende productiesectoren in de EU.
"Dit masterplan zet een aantal concrete beleidsprioriteiten uiteen", aldus Eurofer directeur-generaal Axel Eggert. "Deze omvatten het creëren van markten voor klimaatneutrale en kringloopeconomische producten, steun voor de demonstratie op industriële schaal van baanbrekende technologieën en toegang tot concurrerend geprijsde lage of koolstofneutrale energie."
Het Masterplan biedt een reeks opties voor mogelijke oplossingen die verder ontwikkeld moeten worden. De huidige beleidsmaatregelen moeten worden afgestemd op de principes die in dit verslag worden uiteengezet. Indien geïmplementeerd, zou dit leiden tot het inzetten van de meest efficiënte oplossingen uit de beschikbare opties.
"Een van de belangrijkste boodschappen van het masterplan is dat klimaatmitigatie – met o.a.het koolstofneutraal maken van energie-intensieve industrieën - een gedeelde verantwoordelijkheid wordt van de industrie, beleidsmakers en het maatschappelijk middenveld", zegt Eggert. "Het masterplan is een proces om de overgang naar een koolstofarme toekomst succesvol te maken. Als het werkt, zou het een win-win situatie zijn voor zowel de industrie als de maatschappij als geheel. Wij zijn blij dat de Commissie het initiatief heeft genomen om dit project te leiden. Wij hopen dat dit verslag een bijdrage zal leveren aan de discussies in de Raad van de Europa over de Europese Green Deal.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

EUROFER

BRUXELLES

avenue de cortenbergh 172
1000 bruxelles
02/738.79.35
02/738.79.55
Meer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.