Europa bestrijdt ontduiking van de antidumpingrechten door Chinese exporteurs

Eurofer verwelkomt de actie

Eurofer juicht toe dat de Europese Commissie een onderzoek start naar de ontduiking van de antidumpingrechten door Chinese exporteurs. Het onderzoek van de Commissie gaat over het opzettelijk verkeerd etiketteren van grote hoeveelheden van met metaal bekleed staal uit China.
"De Commissie heeft de zaak ingeleid omdat Chinese exporteurs kleine wijzigingen hebben aangebracht in hun producten om te voorkomen dat antidumpingrechten moeten worden betaald. Chinese exporteurs kunnen zo de EU-staalproducenten blijven onderbieden en schade blijven berokkenen. Dergelijke praktijken leiden ook tot een korte wijziging van de EU-begroting", vertelt Axel Eggert, directeur-generaal van Eurofer.
Het is niet de eerste keer dat bewijzen van douanefraude zijn gevonden. De douanediensten hebben onlangs nog een andere ontduikingsregeling aan het licht gebracht. In dit laatste geval werd een "kwartoplaat" uit China onterecht als "plaat" bestempeld. Hierdoor konden de exporteurs zich opnieuw onttrekken aan de geldende rechten die de douaneautoriteiten nu moeten terugvorderen.
"Wij vragen de Commissie het onderzoek naar metallisch beklede staal met voorrang uit te voeren en het toepassingsgebied van de bestaande rechten uit te breiden om deze vorm van ontduiking uit te roeien”, aldus Eggert.
Het onderzoek kwam slechts een week nadat de EU een WTO-procedure is gestart tegen de Indonesische beperkingen op de grondstoffen van roestvrij staal en de bijbehorende capaciteitsgerelateerde subsidies.
"Eurofer stelt het op prijs dat de Commissie deze antiontwijkingsmaatregel op eigen initiatief heeft genomen. Bovendien zijn wij verheugd dat zij zich ertoe heeft verbonden frauduleuze praktijken te bestrijden, waaruit haar vastberadenheid blijkt om de handelsregels en -besluiten van de EU zo krachtig mogelijk te handhaven", besluit Eggert.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

EUROFER

BRUXELLES

avenue de cortenbergh 172
1000 bruxelles
02/738.79.35
02/738.79.55
Meer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.