BLM Group introduceert LT360 robotsnijsysteem op Blechexpo

Lasersnijden van gebogen en gevormde producten

Tijdens de Blechexpo heeft BLM Group een lasersnijsysteem voor gebogen en gevormde producten geïntroduceerd. Deze LT360 is een afgeleide van de eerder ontwikkelde LT-Free. Beide systemen zijn ontwikkeld om 3D-delen zoals getrokken plaatmetalen, hydrogevormde delen, gebogen buizen enz. te snijden. Snijbewerkingen in gebogen, getrokken en gevormde delen komen in de praktijk voor in bijvoorbeeld de automobielindustrie (uitlaatsystemen) en apparatenbouw (kookplaten). In een conventioneel, vaak handmatig bewerkingsproces zijn de vaak hoge toleranties niet haalbaar. De markt vraagt daarom naar oplossingen die niet alleen een hoge nauwkeurigheid kunnen garanderen, maar ook de productietijd sterk kunnen verkorten. BLM Group heeft daar met de LT-Free en LT360 een oplossing voor ontwikkeld op basis van een zes-assige robotarm die een laserkop over 5 assen in de ruimte beweegt om 3D-delen hoog nauwkeurig te kunnen snijden. De delen kunnen worden vastgehouden door een tweede ondersteunende robot of op een werk- of wisseltafel worden opgespannen.
De LT-Free- en LT360-systemen maken deel uit van de Lasertube-familie van BLM Group waaruit een aantal karakteristieke functies zijn overgenomen, zoals Active Piercing om de piercing te controleren en Active Focus om de focuspositie automatisch aan te passen ten opzichte van het snijmondstuk.
Voor programmering zet BLM Group het bestaande programmeersoftware systeem ArtCut in. ArtCut is een krachtig CAD/CAM systeem dat zeer eenvoudig te gebruiken is en die op een eenvoudige en intuïtieve manier offline programmering en simulatie mogelijk maakt. De lasertechnologie met de actieve functies en de database van snijparameters, omvatten ruim 30 jaar ervaring in lasersnijden van BLM Group, waarmee BLM Group zich sterk onderscheid op het gebied van tubeprocessing.
Dankzij de inzet van een automatisch laad-/losstation is een efficiënte non-stop cyclus mogelijk, die 24/7 inzetbaar is en een betrouwbare, constante productiviteit garandeert.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.