VDW verlaagt productieverwachting voor 2019

Vrees voor probleemjaar 2020

Het gaat niet goed met de Duitse machinebouwindustrie. Die kreeg in het derde kwartaal van 2019 25% minder orders dan dezelfde periode vorig jaar. De orders uit Duitsland daalden met 29 %, uit het buitenland werden 23 % minder orders ontvangen.
"De internationale vraag naar werktuigmachines blijft dalen, hoewel de niveaus zich onlangs licht hebben hersteld", vertelt Dr. Wilfried Schäfer, directeur van de VDW (Duitse vereniging van machinefabrikanten). De industrie werd nog nooit geconfronteerd met zoveel factoren die een negatieve invloed op het bedrijfsleven hebben. Sinds de zomermaanden is het volume van de metaalsnijmachines de laatste tijd wel redelijk gestabiliseerd. Het is echter nog niet zeker of er de komende maanden een volledige stabilisatie komt, want de orders uit de eurozone zijn een kopzorg. Die daalden in het derde kwartaal namelijk met ruim 30 %. Oxford Economics, de prognosepartner van VDW, verwacht ook voor heel 2019 geen merkbaar herstel van de vraag in Europa.
Nu de impuls van het Amerikaanse financiële beleid afneemt, zal de Amerikaanse markt steeds uitdagender worden. “Het internationale economische is klimaat verslechterd en wordt er een rem gezet op de investeringen, ook al is de stemming de laatste tijd wat verbeterd”, aldus Schäfer.
Om die reden verlaagde de VDW haar productieverwachting voor 2019. Door de sterke daling van de orders dit jaar, is het niet meer mogelijk om de voorspelde gematigde productiedaling te handhaven. De VDW gaat nu uit van een daling van 4 %. De geleidelijke stabilisatie van de vraag die voor de tweede helft van het jaar werd verwacht, is niet uitgekomen.
"Het echte probleem komt in 2020, want dan is de achterstand in de orderportefeuille weggewerkt”, vervolgt hij. “Dit jaar is er geen reële kans meer op het opbouwen van een belangrijke buffer. Bovendien zal het verwachte herstel van de vraag in 2020 waarschijnlijk slechts gematigd zijn na de sterke daling.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.