Fagor Arrasate introduceerde nieuwe serie laserblankinglijnen

Voordelen voor korte productieseries

Fagor Arrasate, specialist in het ontwerp, de productie en de levering van vervormings- en vormwerktuigmachines, presenteerde op BlechExpo 2019 zijn nieuwste ontwikkelingen op het gebied van intelligente stempelsystemen. Bij deze gelegenheid stond de nieuwe serie lasersnijblanklijnen in de schijnwerpers, een technologie gericht op autofabrikanten en servicecentra om hun productiviteit te verhogen en de flexibiliteit van hun productie te verbeteren. Daarnaast toonde het bedrijf zijn laatste ontwikkelingen op het gebied van dieptreklijnen, transferpersen, hoge cadanslijnen en persen met geavanceerde connectiviteit voor composietmaterialen.
De ontwikkeling van de nieuwe lasersnijblanklijn is belangrijk voor Fagor Arrasate, omdat het zich hiermee als wereldreferentie in de niche van de blanke lijnen kan vestigen. De nieuwe technologie kan meerdere laserkoppen met verschillende vermogensklassen omvatten, aangepast aan de eigenschappen van het te verwerken materiaal (staal en non-ferrometalen, voornamelijk roestvrij aluminium), en biedt talrijke voordelen voor korte productieseries.
De nieuwigheid van deze technologie is dat de conventionele pers wordt vervangen door een systeem van laserkoppen die de snede in plaats van de matrijs maken. Door het vermijden van de onproductieve tijden van matrijzenvervanging door referentiewijziging, wordt een aanzienlijke productiviteitsverhoging bereikt, naast de flexibiliteit van het systeem zelf. Voer eenvoudigweg de nieuwe gegevens in de PLC in om het systeem weer actief te maken.
Op BlechExpo presenteerde het bedrijf twee series laserblanking. De Premium serie is ontworpen om een lijn persen te kunnen aanvoeren ter vervanging van het lijnfront en de enkele kop serie die meer gericht is op de ontwikkeling en industrialisatie van nieuwe onderdelen. Dit laatste is een competitief instapmodel dat deze technologie toegankelijk moet maken voor kleinere bedrijven of fabrieken die niet aan de eisen en behoeften van het Premium gamma voldoen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.