Sir John op Welding Week met Ecomatic afvalwaterbehandelingsunit

Afval- en proceswaterzuivering ‘zonder chemie’

Met de Ecomatic wordt een reactor gevuld met het te behandelen afvalwater door middel van de toevoerpomp. Bij het bereiken van het maximale niveau schakelt de pomp uit en start de roertijd. Tegelijkertijd wordt de geprogrammeerde hoeveelheid ECOSTATIC gedoseerd. Na de reactieperiode vangt de sedimentatietijd aan, zodat de gevormde vlokken kunnen bezinken.
Door middel van het dubbele afvoersysteem wordt eerst het opstaande water over de bandfilter afgevoerd (hiermee wordt aanzienlijk aan filtermateriaal gespaard).
In tweede instantie wordt het gevormde slib/watermengsel over de bandfilter geleid. Zodra de bandfilter zijn maximaal niveau bereikt, sluit direct het slibafvoerventiel en schakelt de aandrijfmotor in, waardoor de slib vooruit wordt getransporteerd.
Doordat er een schoonfilteroppervlak gecreëerd wordt, komen de sondes vrij van de slib en opent het ventiel opnieuw, zodat de procedure wordt voortgezet, totdat de reactor leeg is. Hierna wordt de reactor gespoeld en is de installatie gereed voor de volgende charge. Indien de doseerunit leeg is of het filtermateriaal op is, wordt alarm gegeven.
De Ecomatic kent vele voordelen: de belangrijkste zijn de reductie van afvoerkosten, het verminderen van afvalwater en de recyclage en het hergebruik ervan. Bovendien is het ook PLC-gestuurd.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.