VSE Technologies laat Weld4Me debuteren op Welding Week

Innovatieve oplossing combineert cobot, lasapparatuur en software in kleine mobiele cel

In de huidige economische situatie, waar het vaak moeilijk is om de geschikte mensen op de arbeidsmarkt te vinden, is het meer dan ooit interessant om kennis te verzamelen door samen te werken met andere bedrijven. Dat hebben ze bij VSE Technologies, Yaskawa en ESAB goed begrepen. Met vereende krachten ontwikkelden ze een totaaloplossing voor gerobotiseerd lassen: efficiënt, productief, veilig en vooral eenvoudig. Deze innovatieve oplossing omvat een cobot, alle lasapparatuur en de noodzakelijke software, gecombineerd in een kleine, mobiele cel: Weld4Me.
“DIN Tools, een zusterfirma van VSE Technologies, voegde de cobot, de lasapparatuur en de software samen tot een kleine, verrijdbare minicel”, licht Bart Lourdeaux, general manager van DIN Tools en VSE Technologies, toe. “Bovendien kan het systeem eenvoudig gekalibreerd worden op basis van drie punten. Deze mobiele unit zal immers continu van de ene plaats naar een andere op de werkvloer verreden worden en dat verreist een vlotte en snelle kalibratie om geen onnodig tijdverlies te leiden. Deze cel is uitgerust met een kleine lastafel.”
De Weld4Me wordt straks gelanceerd tijdens de Welding Week. Binnenkort moet de klant de robot, lasapparatuur en software niet meer apart aankopen, maar bestelt hij gewoon een totaaloplossing voor het gerobotiseerd lassen van werkstukken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.