Sirris ontwikkelt productieketen met 3D-printer

Samenwerking met Syntra Limburg en T2-campus

Technologiecentrum Sirris heeft een nieuwe productieketen ontwikkeld die een 3D-metaalprinter en andere productietechnologieën samenbrengt. Metaalverwerkende bedrijven kunnen daarmee nauwkeurig werken op maat van de klant. Bovendien wordt er amper materiaal verspild. De technologie van 3D-metaalprinten maakt het tegenwoordig mogelijk om complexe componenten uit metaal te vervaardigen.
“De technologie wordt vandaag nog niet of niet efficiënt gebruikt, omdat men niet overtuigd is van het economische voordeel”, vertelt Peter ten Haaf, Program Manager Precision Manufacturing bij Sirris. “Door de productiecyclus op elkaar af te stemmen proberen we de waarde en voordelen van 3D-metaalprinten te demonstreren aan bedrijven”, aldus Peter ten Haaf, Program Manager Precision Manufacturing bij Sirris.
Daarom bouwde Sirris in haar machinehal in Diepenbeek een volledige productieketen die meerdere state-of-the-art productietechnologieën samenbrengt. “In een demonstratiecel kunnen bedrijven de mogelijkheden van 3D-metaalprinten, vijfassig frezen, lasertextureren, warmtebehandeling, zandstralen en meettechnologie ontdekken en een eerste ervaring opdoen aan de hand van hun eigen product”, aldus Peter ten Haaf. “Dat gebeurt aan de hand van concrete cases waarbij experts in 3D-printen en metaalbewerking begeleiding en advies geven.”
Intussen staat de productieketen op de T2-campus in Genk. Daarbij worden ook opleidingen en interactieve workshops gegeven, in samenwerking met Syntra Limburg en Sirris.
De opleiding rond de integratie van 3D metaalprinten wordt sinds september 2018 opgenomen binnen de cursus 3D Print Designer die SYNTRA Limburg aanbiedt op de T2-campus. “Een succesvolle implementatie draait niet zozeer om de machine, die iedereen kan aankopen, maar eerder om de personen die er mee aan de slag gaan. Goed opgeleide en geïnformeerde medewerkers zijn goud waard”, besluit David Van der Meijden van Syntra Limburg.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.