Grote politieactie tegen namaak van Hypertherm

Nepproducten ter waarde van tienduizenden dollars in beslag genomen

Eind vorig jaar heeft de Chinese politie in de provincie Changzhou vier invallen gedaan bij twee van ‘s werelds grootste fabrikanten van namaakproducten en hun belangrijkste distributeurs. Bij de politieactie werden vijf managers gearresteerd en vervalste Hypertherm-slijtdelen ter waarde van tienduizenden dollars in beslag genomen. Het is de grootste anti-namaakoperatie uit de geschiedenis van Hypertherm, Amerikaans fabrikant van industriële snijsystemen en -software. Het bedrijf zal juridische stappen ondernemen tegen de vier fabrikanten en distributeurs.
De invallen volgden op onderzoekswerk van meer dan een jaar waarbij de ordediensten van twee Chinese provincies betrokken waren. Bovendien kon de politie een lijst in beslag nemen van bedrijven die zaken doen met de illegale fabrikanten.
“Zoals bijna alle bedrijven maakt ook Hypertherm zich zorgen over de impact en veiligheidsrisico's van namaakproducten op onze verkoop en voor onze klanten. We willen de illegale vervaardiging van producten die de prestaties van onze systemen nadelig beïnvloeden stoppen”, aldus Brett Hansen, Intellectual Property Manager bij Hypertherm. “Onze slijtdelen zijn vervaardigd volgens strikte specificaties en bevatten vaak gepatenteerde technologieën die moeilijk correct kunnen worden gerepliceerd. Als gevolg hiervan zullen klanten die deze namaakproducten onbewust kopen, niet dezelfde levensduur of dezelfde prestaties verkrijgen als met het echte product en lopen zij een risico.”
Om ervoor te zorgen dat u niet het slachtoffer wordt van namaak, raadt Hypertherm klanten aan uitsluitend producten te kopen van goedgekeurde en erkende distributeurs, en voorzichtig te zijn als u abnormaal lage prijzen voor ‘echte’ slijtdelen en software tegenkomt, vooral bij aankopen online.
Een lijst van erkende distributeurs is beschikbaar op de website van Hypertherm.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.