Drentea investeert in duurzaamheid en capaciteit

Focus op slimme ontwerpen en hergebruik van grondstoffen

Bij Drentea wordt opnieuw volop geïnvesteerd in een verdere flexibiliteit van het machinepark. “De transitie naar een duurzame maakindustrie biedt Drentea volop kansen om haar duurzame ambities te realiseren”, vertelt directeur Bert Top. “Hierin leggen wij de focus op slimme ontwerpen, volledig hergebruik van grondstoffen, een productie zonder afval en gebruik van regionale groene energie. Deze investeringen dragen bij aan een natuurlijke evolutie richting Smart Industry en leveren een verdubbeling van de capaciteit op.”
Dit jaar investeert Drentea verder in het automatiseren van de productie. “Door de toename van de vraag zijn wij onlangs gestart met de installatie van een ultramoderne productiestraat waarin alle metaalbewerkingen geïntegreerd zijn. Alle machines binnen deze straat zijn aan elkaar gekoppeld, communiceren met elkaar en zijn volledig geïntegreerd in ons ERP systeem”, legt Top uit. “Hierdoor zijn wij in staat om kortere doorlooptijden te realiseren en restmateriaal te minimaliseren. In de keten levert dit ook een enorme winst op in energieverbruik en inzet van schaarse grondstoffen. Zo kan de machine volledig automatisch legborden produceren zonder afval en zorgt het volledig automatisch platenmagazijn voor alle verschillende formaten om restmaterialen te voorkomen.”
“De combinatie van machines in de productiestraat bestaat uit de Salvagnini S4 en P4 in lijn waarin wij metaal ponsen, knippen, draaien en buigen. De verwachting is dat het afvalpercentage met minimaal 90% wordt verminderd", aldus Top.
Drentea is er in geslaagd om haar volledige bedrijfsactiviteiten op een duurzame circulaire wijze te integreren. “Wij willen de regie hebben over onze eigen grondstofketens en energievoorzieningen. De tijd waarin prijs uitsluitend doorslaggevend was, kantelt naar een tijd waarin duurzaamheid daadwerkelijk meetbaar is geworden. Daar liggen volop mogelijkheden”, besluit Top.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.