- 14 september 2017
- | Bron: Foodprocess
Extractie met superkritische C02
Extractie met superkritische C02 Seminar op 16 november in Heverlee In Vlaanderen zijn er nog heel wat biomassa afval- en nevenstromen aanwezig die momenteel onderbenut zijn. Een mogelijke manier voor het valoriseren van zulke stromen is het extraheren van hoogwaardige componenten hieruit. Tijdens een studiedag van University Colleges Leuven-Limburg in samenwerking met Waters en Air Liquide wordt superkritische CO2-extractie als een duurzaam alternatief voor solventextractie geïntroduceerd. Superkritische CO2 heeft de diffusiviteit van een gas en de oplosbaarheid van een vloeistof. Door verandering van druk en/of temperatuur wordt het oplossend vermogen ervan aangepast. Dit maakt superkritische CO2 geschikt om een brede waaier van stoffen te extraheren. Het seminar vindt plaats op donderdag 16 november in de UCLL Campus Proximus in Heverlee, van 9 tot 18 uur. In de voormiddag wordt een theoretische beschouwing over superkritische CO2 extractie gegeven, 's namiddags ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.