naar top
Menu
Logo Print

Welda Demodagen 2019 lokken opnieuw veel volk

Meer dan 1500 geïnteresseerden kwamen op bezoek
magazine

Zoals ieder jaar opende Welda op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober haar deuren voor klanten, scholen en alle geïnteresseerden uit de las- en metaalindustrie.
Tijdens deze dagen werden Welda en Welda Machinery omgetoverd tot een exclusief democenter met demonstraties van o.a. de nieuwste digitale lastoestellen, machines, plasmasnijders, las- en opspantafels en Augmented Reality lassen. Ook de editie 2019 bleek een succes: meer dan 1500 mensen bezochten de Demodagen.
In de voormiddag was er telkens tijd voorzien om scholen en grotere groepen een rondleiding of opleiding te geven. Zo konden deze groepen de laatste nieuwtjes in alle rust ontdekken alvorens de grote menigte arriveerde. Vanaf 14u gingen de demodagen officieel van start voor het grote publiek.
Tijdens de demodagen werden zowel de Welda showroom als de Welda Machinery showroom gebruikt om het arsenaal aan lasbenodigdheden, machines en tools te demonstreren. In de Welda showroom kon je professioneel gereedschap zoals boormachines, zaagmachines, schuurmachines en lastoestellen in werking zien en kopen aan speciale promoprijzen die in samenwerking met de leveranciers aangeboden werden.
Lasspecialisten Weco en Kemppi gaven voortdurend demonstraties met allerlei lastoestellen en je kon ook zelf de toestellen, lasbenodigdheden en gassen testen. Dit jaar lag er een duidelijke focus op digitale lastoestellen: de Weco Power Pulse 505d Full Digital en de Kemppi X8. Er werd ook uitgebreid gedemonstreerd met de nieuwe EVO-TIG reeks van Weco en de nieuwe MasterTig reeks van Kemppi.
Soldamatic toonde dan weer één van de nieuwste ontwikkelingen in de laswereld: Augmented Reality lassen. Deze manier van lassen is zeer kostenbesparend en versnelt het leerproces van lassers in opleiding. Sinds kort biedt Welda, in samenwerking met het VCL (Vervolmakingscentrum voor lassers), praktijkgerichte lasopleidingen op maat aan in het gloednieuw lasopleidingscentrum Welda Academy.

WELDA

WELDA

+3293557426
+3293559201