Online magazines

07 april 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
Onverwachte slijtage grote kostenpost
Wisselplaatslijtage is niet alleen een kostenpost in de verspaning. Als men er niet goed mee omgaat, is het steeds meer een onzekerheidsfactor die bedrijven liever kwijt dan rijk zijn naarmate ze meer onbemande uren maken. Kennis van het slijtageproces en nieuwe oplossingen helpen de levensduur van wisselplaten te verlengen en voorspelbaar te maken.

Matthias Robbe
Bladmanager
Wisselplaatslijtage is niet alleen een kostenpost in de verspaning. Als men er niet goed mee omgaat, is het steeds meer een onzekerheidsfactor die bedrijven liever kwijt dan rijk zijn naarmate ze meer onbemande uren maken.
Wie voor Metallerie kiest, kiest niet enkel voor 12 maanden vakkennis op maat, maar ook voor een GRATIS mobiele accu-werkspot en GRATIS lidmaatschap Metallerie premium club.
Stubbe BV is een vooruitstrevend bedrijf dat zich telkens opnieuw probeert uit te vinden. Om hun gereedschap zo efficiënt mogelijk te organiseren, kochten ze het Matrix Tool Managementsysteem van Iscar aan. Daardoor zijn alle gereedschappen op één plek terug te vinden.
Computer-Aided Engineering (CAE) is vandaag niet meer weg te denken uit het productieproces. De impact van CAE is de laatste tientallen jaren enorm toegenomen en zal ook in de toekomst een grotere stempel drukken op het productontwikkelingsproces.
Rössler Benelux ontwikkelde een nieuw afwerkingsproces dat rvs hoogwaardige eigenschappen meegeeft, waarmee het voldoet aan de strenge sanitaire en hygiënische eisen in de farma- en de levensmiddelensector. De naam: PureFinish.
De volhardmetalen frezen van Fraisa betekenen een wereld van verschil voor AC Metalec. Niet alleen laten ze hogere voedingen en snijsnelheden toe, ze gaan ook veel langer mee en zorgen voor veel minder spaanafval.
Huron KX 20 verticaal bewerkingscentrum X : 1200 – Y : 1000 – Z : 550 mm – tafel : 1400 x 1000 mm – HSK 63A – 15 kW – Siemens Sinumerik – wisselaar 60 posities
Metafor NV uit Wetteren, die al meer dan een halve eeuw unieke sheet metal onderdelen produceert, breidt zijn machinepark verder uit met een gerobotiseerde Bystronic buigoplossing. Hun producten zijn stuk voor stuk een onopvallend - maar onmisbaar - onderdeel in het groter geheel.
Kleinere bedrijven denken nogal snel dat automatiseren niet voor hen is weggelegd. Zelfs al hebben ze er de aantallen voor, de investering houdt hen tegen. Nochtans, met Lean Automation van SCHUNK heb je aan ongeveer €5.000 genoeg om kleine tot middelgrote series op een vrij autonome manier af te werken.
COOL: innovatief koelend effect, dat schade door oververhitting verhindert. QUICK: snelle resultaten door krachtig slijpmiddel. COMBICLICK: snelle wissel van gereedschap door het innovatieve één-klikopspansysteem, van hoge verspaning tot polijsten.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.