Online magazines

29 maart 2021 Vakinformatie voor de metaalverwerkende industrie

Online versie bekijken
DE VOORDELEN VAN 5-ASSIG CNC-FREZEN
De jongste jaren is het aanbod aan 5-assige bewerkingscentra enorm gegroeid, de CAM-software is meer dan ooit geschikt voor het programmeren van de bewerkingen en de besturingen zijn in staat om de duizenden programmeerregels van een complex 5-assig werkstuk snel te vertalen naar signalen voor de aandrijvingen. Vijf argumenten pleiten vóór de 5-assige bewerkingscentra.

Matthias Robbe
Bladmanager
 
5-assig CNC frezen is al lang niet meer zo complex als in de begintijd van deze technologie, zeker niet zolang men de twee extra assen gebruikt voor het positioneren van het werkstuk. Maar waarom zou men hiervoor kiezen als 3-assige machines ook nog altijd veel te bieden hebben?
Warmtewisselaars worden steeds groter, dus moeten de portaalfreesmachines meegroeien. Met die gedachte investeerde de West-Vlaamse metaalbewerker Vlaeminck onlangs in een splinternieuwe CNC-machine van Mema Machinery.
Ontdek het unieke gamma las- en snijbenodigdheden van Welda. Registreer je via www.welda.be/weldatwork en wij sturen onze Weld@Work lascatalogus GRATIS naar jou toe.
Het bedrijf VDD Industrie uit Gosselies is al een zestigtal jaar in handen van de familie Dusépulchre. Dit kleine familiebedrijf brengt de knowhow van generatie op generatie over en wil de oude en nieuwe technieken en methodes perfect beheersen door bij te blijven met de recentste technologieën.
Een metaalbewerkingsvloeistof zorgt voor een perfecte kwaliteit van de bewerkte onderdelen. Wanneer die vloeistof dan ook nog eens specifiek aangepast wordt aan het bedrijfsproces, kunnen er enorme winsten op snelheid, efficiëntie en uiteindelijk ook op kosten worden gegenereerd.
Het uitgebreide aanbod van Q8Oils omvat ruim 1.000 smeermiddelen voor de sectoren metaalbewerking, energie, automotive en de algemene industrie. De vloeistoffen zijn geschikt voor elke mogelijke toepassing, van de kleinste motor tot de grootste machine.
Met trots presenteert Paul Horn GmbH DDHM, het CVD-gereedschapssysteem met diamanten punt voor het economisch boren en frezen van carbide en gesinterde keramiek met een hardheid tot 3.000 HV.
Type: CP12.11 - Max werkstukbreedte: 1200 mm – Max werkstuk hoogte: 1100 mm – 20,5 kW – 11,5 ton – met rollenbanen
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.