Online magazines

08 oktober 2020 Vakinformatie voor de metaalverwerkende industrie

Online versie bekijken
4innovatorsdays vult BEURSLEEMTE IN
Met het uitstellen van enkele beurzen en evenementen in de nasleep van het coronavirus, leek het voor LVD, Kumatech, Valk Welding en Q-Fin een uitgelezen kans om samen zelf een evenement op poten te zetten. De eerste editie van 4InnovatorsDays werd een geslaagde driedaagse met live demonstraties van de nieuwste innovaties van de vier organiserende bedrijven.

Matthias Robbe
Bladmanager
De Universiteit Gent pakte onlangs uit met een spin-off voor bioprinting en klassiek 3D-printen: Xpect-INX. De spin-off richt zich op het ontwikkelen en aanbieden van nieuwe polymeergebaseerde materiaalformules voor 3D-printing en beidt daarmee een uniek materiaalportfolio in de sector.
Belgian Laser Company investeerde dit jaar in een nieuwe CNC-plooibank. “Deze LVD-plooibank, die wordt gekenmerkt door een bereik van 3 meter met een drukkracht van 160 ton, laat ons toe om álle stukken die we kunnen maken op onze laser ook zelf te plooien”, zegt zaakvoerder Patrick Mok.
Sandvik Coromant, wereldleider op gebied van verspaning, heeft met de Corodrill® 860-GM een nieuw gereedschap geïntroduceerd. De boor is voorzien van een nieuwe hardmetaalsoort, een innovatief spaangroefontwerp en een meerlaags PVD coating op de boorpunt.
De eerste editie van de 4InnovatorsDays was een succes. LVD, Kumatech, Valk Welding en Q-Fin demonstreerden eind september hun nieuwste innovaties aan de meer dan 300 geïnteresseerde bezoekers.
Het ingenieursbureau 3D Cadworks, gevestigd in Hoogstraten (België), biedt al meer dan 15 jaar oplossingen omtrent productontwikkeling en engineering aan bedrijven uit verscheidene sectoren, zo ook de maakindustrie.
Deze 100% elektrische Mazda zal ongetwijfeld de beste fleetinvestering van het jaar zijn. De MX-30 is een elektrische mix tussen een SUV en een coupé die zeer specifiek inspeelt op de wensen van fleetklanten met een ecologische en moderne mindset.
Bij een klassieke bout-moerverbinding kan de open ruimte tussen de schroefdraad van het tapgat en deze van de bout tot wel 80% bedragen. Onder impuls van extreme procescondities en dusgevolg ook trillingen is het nét deze open ruimte die het falen van een verbinding kan initiëren.
Beslissingen nemen voor de komende 15 jaar... Hoe maakt u de juiste keuze om een machine aan te kopen?
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.