FLEXIBELE AUTOMATISATIE EN MASS CUSTOMIZED PRODUCTIE

PEC werkt volledig naar de geest van Industry 4.0

PEC, ontstaan als systeemintegrator, heeft zich gedurende de laatste vijftien jaar volledig omgeturnd tot technologiebedrijf en wereldspeler. Het bedrijf is nu actief in twee domeinen: het produceert en automatiseert machines voor enerzijds energieopslag en anderzijds centrale banken. “We hebben ons heel bewust toegespitst op deze twee nichemarkten, om ons zo echt te kunnen onderscheiden", zegt vicepresident sales en marketing Peter Ulrix. Dat doet de onderneming op wereldschaal, want naast het hoofdkwartier in het Haasrode Researchpark in Leuven, heeft PEC ondertussen ook vestigingen in Oost-Europa, Azië en de VS.

 

NICHEMARKTEN

Bij de oprichting in 1984 stond PEC nog in voor complexe, klantspecifieke automatisatie en engineeringservices, waarbij het zowel mechanica, elektronica, robotica als software in zijn oplossingen integreerde. Vijftien jaar later besliste het bedrijf om af te stappen van de generieke projecten en zich meer te focussen op zijn twee belangrijkste markten: 'energy storage' en 'central banks'.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.