Prima presenteert nieuw merk Prima Additive tijdens eerste Innovation Day

Focus op innovatieve Additive Manufacturing oplossingen

Prima heeft in oktober zijn eerste "Innovation Day" georganiseerd, met meer dan 160 gasten uit 20 verschillende landen, bestaande uit klanten en prospects, universiteiten en onderzoekscentra. Tijdens het evenement in het hoofdkantoor van Prima in Collegno, Italië, werden nieuwe, op laser gebaseerde, toepassingsgerichte technologieën voor de lucht- en ruimtevaartsector gepresenteerd en gedemonstreerd. Deze unieke oplossingen zullen het toepassingsgebied van Prima Power Laserdyne producten verder uitbreiden, met name voor het lassen.
Prima Industrie introduceerde ook haar nieuwe merk Prima Additive, gewijd aan het ontwerp, de productie en marketing van oplossingen voor metaalpoederbedfusie en directe metaaldepositietechnologieën. Het zal ook zorgen voor applicatieondersteuning en wereldwijde service. Prima Additive wordt na Prima Power en Prima Electro de derde divisie van de Prima Industrie Group.
De missie van de nieuwe Prima Additive Division is de continue innovatie in laser voor materiaalbewerking. Haar belangrijkste inzet is het bevorderen van de industrie door het verminderen van barrières voor toegang tot Additive Manufacturing. Prima Additive kan klanten ook helpen bij het ontwerpen en bouwen van hun prototype in het Application Center.
De nieuwe divisie wordt actief in het hoofdkantoor van Prima Industrie met een groep jonge, gespecialiseerde en gemotiveerde managers en ingenieurs. De investering voor deze faciliteit bedraagt bijna 6 miljoen euro en de investeringen voor innovatieve R&D-activiteiten werden voor een groot deel bedacht binnen nationale en Europese onderzoeksprojecten.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie 

Metallerie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.