18 december 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Wie tapt moet (kern)boren
Kernboren is een kostenbesparende methode om sneller, stiller en nauwkeuriger dan spiraalboren grote gaten te maken in een materiaal. Met deze techniek wordt een dunne materiaalring uit het materiaal verwijderd en komt een kern in de boorkamer terecht, waarna die geruimd kan worden.
Lees meer over allerhande snijgereedschappen
Koelmiddel biedt soelaas bij afsteken
De combinatie van erg dunne wisselplaten, nodig om materiaalverlies tot een minimum te beperken, en vaak taaie materialen, heeft afsteken het imago opgeleverd van een van de moeilijkst te controleren verspaningsvormen.
Digitalisering heeft grip op kottergerei
Wie echt behoefte heeft aan zeer nauwkeurige gaten, is nog altijd toegewezen op de kottertechniek. De meeste ontwikkelingen zijn opnieuw te zoeken in de digitalisering met onder andere de opkomst van enkele apps.
Productiviteit freesbewerking verhogen
In tegenstelling tot bij een draaioperatie grijpen tijdens het frezen meerdere snijkanten aan die dan ook nog eens aan wisselende mechanische belastingen onderhevig zijn.

Lees meer sectornieuws
Meer nieuwigheden gespot

Produsoft organiseerde met succes de 3de Visi Gebruikersdag

Begin december organiseerde Produsoft zijn 3de Visi Gebruikersdag te Westerlo. “Met een opkomst van 32 tevreden gebruikers mogen we zeker spreken van een geslaagde editie", zegt zaakvoerder Ronny Jonckheere.
Lees meer

Bedrijvengroep Lybover breidt uit

De bedrijvengroep Lybover van Hans en Filip Boels in Waregem gaat uitbreiden. Momenteel wordt een extra verdieping bijgebouwd op het hoofdkantoor. Dat zal plaats bieden voor 50 extra medewerkers.
Lees meer

Wijzigingen in het management van Hypertherm

Hypertherm kondigt wijzigingen aan in het managementteam. Deze wijzigingen zijn erop gericht de strategische visie en het groeiende wereldwijde klantenbestand van het bedrijf verder te ondersteunen in 2018.
Lees meer

Robojob voor de eerste keer naar Metav

Met meer dan 20 deelnames aan beurzen en evenementen in binnen- en buitenland zal RoboJob weldra een druk jaar afsluiten. Het afgelopen jaar stonden onder meer MTMS, Salon de l'Industrie en ook EMO Hannover op het programma.
Lees meer

Bestel online en krijg korting

Ontdek onlinelaserworks: bestel uw laserwerk online en bepaal zelf je kortingLasersnijwerk bestellen?Via de webshop van Laser Works, www.onlinelaserworks.be, belanden uw offertes binnen 2 minuten in uw mailbox.
Lees meer

ABB enthousiast over RobWelding-concept

Het door RobWelding op de METAVAK geïntroduceerde concept Ready Robotic Cell (RRC) krijgt concreet vorm. Op dezelfde vakbeurs bestelde RobWelding namelijk de eerste 'Ready Robotic-robot' bij ABB.
Lees meer

Automatische Indexer

De luchtbediende auto indexer is een geïntegreerde roterende unit met 4x 90°, bestemd voor zink- en draadvonkmachines. Standaard is deze unit voorzien van een Macro chuck met 3 luchtleidingen.
Lees meer

Video Verhoog productiviteit met innovatieve aandrijfunit van TENTE: e-drive

 VIDEOEen makkelijk te bedienen elektronisch aangedreven wiel om de productiviteit en de veiligheid in de logistieke workflow te verhogen. Een orderverzamelwagen wordt dankzij de TENTE e-drive in een handomdraai gemotoriseerd. Dit parametriseerbaar wiel met zijn traploze snelheidsregelaar ondersteunt de zwaarbeladen wagen (tot 400 kg) bij het vertrek, het rijden en bij het stoppen.
Video

Onze hedendaagse ervaring en kennis zijn dan ook de kracht van Tools

Staal is het mooiste product ter wereld en stelt de mens al eeuwen in staat om te bouwen en te construeren. Maar het bewerken van staal vereist vakmanschap.
Lees meer

Rolan Robotics, specialist in robotsystemen

Rolan Robotics is gespecialiseerd in robotsystemen voor industriële toepassingen en levert zowel lasrobots als handlingrobots voor de metaalsector, maar ook in de "food" en de "non-food" industrie en is daarmee één van de grootste spelers in de Benelux.
Lees meer

Realisatie van threads in moeilijk te bewerken materialen

Horn presenteert nieuwe ontwikkelingen in het DCG-systeem voor het vrezen van schroefdraad. Met toepassingen variërend van M1 tot M2,5. De freesmachines hebben scherpe snijkanten en dankzij de coating zijn ze tevens universeel inzetbaar.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Werk snel en kostenbesparend door te kernboren

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be