11 december 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees online

140px "Finaal zal industrie 4.0 voor meer werkgelegenheid zorgen"
Veel bedrijfsleiders of productieverantwoordelijken van (kleine) kmo's hebben bij het lezen van de term Industrie 4.0 al snel de neiging de pagina om te slaan, omdat ze denken dat dit geen spek voor hun bek is. Die veronderstelling klopt niet. Ook voor bedrijven zonder gigantisch budget bestaan er diverse manieren om toch garen te spinnen bij deze transformatie. Want vergis je niet: dit is geen trein die je je kunt veroorloven te missen. Dirk Torfs, algemeen directeur van Flanders Make, legt uit waarom deze digitale revolutie zo hoog scoort op de schaal van Richter.

Industrie 4.0 bij verschillende bewerkingen
De trend naar Industrie 4.0 in de maakindustrie dendert verder als een trein, en dit in zowat alle disciplines die de maakindustrie rijk is. Een virtuele, papierloze 24/7-fabriek is helemaal geen verre droom meer.


Kom hier meer te weten over het MAKE LAB van Flanders Make

Flanders Make lanceert MAKE LAB
Bedrijven in de maakindustrie kunnen voortaan terecht in het MAKE LAB. In dit mobiele onderzoekslaboratorium kunnen ze uittesten hoe een robot zij-aan-zij met een mens werkt, ontdekken wat de meerwaarde van Virtual en Augmented Reality is in een productie-omgeving, hoe een slimme werkpost eruit kan zien en meten of een taak al dan niet te zwaar is.
VIDEO: We gingen een kijkje nemen in het MAKE LAB


Lees meer sectornieuws
Meer nieuwigheden gespot


Flexibel automatiseren bij Mazak

Yamazaki Mazak Europe opende op 28, 29 en 30 november 2017 haar deuren in Leuven. Binnen het thema 'flexibel produceren en automatiseren' liet Mazak zien welke oplossingen het heeft die beantwoorden aan het zogeheten principe high mix low volume.
Lees meer

3D-printen dichter bij student

Ultimaker, de toonaangevende fabrikant van 3D-printers, is een strategisch partnership aangegaan met het Future Classroom Lab (FCL) van European Schoolnet om te helpen bij het creƫren van innovatieve les- en leermethodes.
Lees meer

Hypertherm kondigt grondige vernieuwing aan

Hypertherm kondigt een belangrijke update aan van de populaire ontwerpsoftware voor plaatstaal, met de release van Design2Fab. Design2Fab wordt toegepast voor lay-outs voor HVAC-kanalen, mechanischetoepassingen, keukens, en andere ontwerpen met speciale fittingen.
Lees meer

Duurzaam produceren met nieuwe premiummachines van Germond

Naast ons succesvolle Doosan gamma kunnen we vanaf dit jaar ook de volgende premiummerken aanbieden: de Speedio lijn van Brother en de STAR lijn als budgetlijn voor de gerenommeerde Ibarmia machines.
Lees meer

Nieuwe GARANT-komborstels geschikt voor bewerkingen van aluminium

De Hoffmann Group heeft onder haar huismerk GARANT een nieuwe lijn komborstels op de markt gebracht. Deze komborstels zijn onder andere zeer geschikt voor de bewerking van aluminium.
Lees meer

van Waasdijk; uw partner, steeds tot uw dienst.

Uw behoeften gaan veel verder gaan dan de aanschaf van een hoogtechnologische machine alleen. U wil zich richten op uw kernactiviteit en verwacht van ons een sterke toegevoegde waarde, niet alleen in de vorm van de juiste machine maar ook compleet pakket van diensten en helder advies.
Lees meer

Gebruikte plaatbewerkingsmachine nodig ?

Machines die binnenkort leverbaar zijn.Op de website vindt u alle machines die wij binnenkort in onze showroom verwachten.
Lees meer

MNE 2018: 2-daagse van de maak- en machinebouw

239pxWoensdag 7 en donderdag 8 februari is het zover! Dan verwelkomt Kortrijk Xpo in Hall 4 zo'n 160 leveranciers van machines, tools, componenten, software en automatisering voor metaal- & kunststoffenbewerking en machinebouw.
Lees meer

Verras met exclusieve pralines

 VIDEOVerras familie, vrienden en/of collega's tijdens de eindejaarsperiode met de exclusieve smaakbox 'The Best Of Belgium Chocolate Awards'. Een exclusieve smaakbox samengesteld met 5 x 5 signature pralines die gebaseerd zijn op de winnende pralines van de Belgium Chocolate Awards. Wenst u de box als relatiegeschenk te bestellen, vraag dan een aangepaste offerte mail naar tdh@pmg.be.
Video

Uitzonderlijke stockverkoop in Zele

Op vrijdag 15 december (8u-19u) en zaterdag 16 december (8u-15u) vindt er in Zele (Gentsesteenweg 311) een stockverkoop plaats. Machines, toebehoren en gereedschap aan zeer aantrekkelijke prijzen.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Industrie 4.0

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be