25 november 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxSpannende trends bij opspannen in draaibanken

Klauwplaten zijn van groot belang in de automatisering. Er gebeuren dan ook heel wat ontwikkelingen op het vlak van opspanning. In deze nieuwsbrief vindt u de belangrijkste ontwikkelingen bij de opspanningen van CNC-draaien.

Het gaat al een tijdje niet goed met de Duitse machinebouwindustrie. Daarom heeft de VDW haar voorspelde gematigde daling bijgesteld naar een daling van 4% voor heel 2019.

Sinds augustus 2019 is er standaardblad dat spanningen van machines verbetert en de veiligheid verhoogt. Die verbeterde veiligheidseisen zullen dan ook een focus zijn op Metav 2020.

Matthias Robbe

Bladmanager

ONTWIKKELINGEN VAN OPSPANNINGEN VAN EEN CNC-DRAAIMACHINE

De standaard klauwplaat is nog steeds een veelgebruikte methode om op een CNC-draaibank producten op te spannen. De complexiteit van de werkstukken, dunwandige materialen, automatisering en de vraag naar meer flexibiliteit, zetten de fabrikanten van opspangereedschappen aan tot het ontwikkelen van nieuwe oplossingen.
Volledig artikel lezen

THEMANAMIDDAG: ECONOMISCH EN ECOLOGISCH SNIJDEN VAN DIKKE EN MOEILIJKE METALEN

De staat van de oppervlakte, structuur, samenstelling en dikte van de snijsnede is van groot belang bij het snijden van platen. De manier waarop er gesneden wordt bepaalt de eigenschappen van de sneden.
Lees meer

VDW VERLAAGT PRODUCTIEVERWACHTING VOOR 2019

Het gaat niet goed met de Duitse machinebouwindustrie. Die kreeg in het derde kwartaal van 2019 25% minder orders dan dezelfde periode vorig jaar. De orders uit Duitsland daalden met 29 %, uit het buitenland werden 23 % minder orders ontvangen.
Lees meer

VEILIGHEID AAN DE MACHINE IS TOPPRIORITEIT OP METAV 2020

Eén van de onderwerpen die in Düsseldorf worden besproken is het nieuwe VDMA-standaardformulier 34192, dat de samenwerking tussen de fabrikanten van gereedschapsmachines en spaninrichtingen verbetert en de veiligheid verhoogt.
Lees meer

WELDA DEMODAGEN 2019 LOKKEN OPNIEUW VEEL VOLK

Zoals ieder jaar opende Welda op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober haar deuren voor klanten, scholen en alle geïnteresseerden uit de las- en metaalindustrie. Tijdens deze dagen werden Welda en Welda Machinery omgetoverd tot een exclusief democenter met demonstraties.
Lees meer

BLM GROUP INTRODUCEERT LT360 ROBOTSNIJSYSTEEM OP BLECHEXPO

Tijdens de Blechexpo heeft BLM Group een lasersnijsysteem voor gebogen en gevormde producten geïntroduceerd. Deze LT360 is een afgeleide van de eerder ontwikkelde LT-Free.
Lees meer

3D-GEPRINTE KOELMIDDELSCHIJVEN VOOR DE PROCESVEILIGE SPAANCONTROLE

160pxBij het ruimen van doorlopende gaten of diepe blindgaten zijn standaard oplossingen vaak te begrensd. Horn komt met zijn 3D-geprinte koelmiddelschijf met een op de gereedschapsschacht te bevestigen oplossing voor dit probleem.
Lees meer

DE EERSTE GRIJPER MET LANGESLAG VOOR COLLABORATIEVE TOEPASSINGEN

160pxDe SCHUNK Co-act EGL-C grijper met langeslag zorgt voor een intense samenwerking tussen mens en robot. De eerste grijper met langeslag voor collaboratieve toepassingen bereikt hoge grijpkrachten tot 450 N in combinatie met een lange slag van 42,5 mm per vinger.
Lees meer

KEMPPI PRESENTEERT VERNIEUWDE MASTERTIG

160pxKemppi introduceert de volledig vernieuwde MasterTig productserie, ontworpen voor professionele gebruikersgroepen. De nieuwe producten verbeteren de gebruikerservaring en de energiezuinigheid.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Spannende trends bij opspannen in draaibanken

Ontwikkelingen van opspanningen van een CNC-draaimachine

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be