07 november 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWelding Week en BIL/NIL Lassymposium bundelen krachten

Voor de Belgische lassers waren het waarschijnlijk vier lange jaren, maar van 18 tot en met 21 november vindt de beurs Welding Week opnieuw plaats. Deze editie wordt er samen gewerkt met het Belgisch Instituut voor Lastechniek, dat jaarlijks zijn lassymposium organiseert.

Er is ook ander beursnieuws: de vakbeurs Surface zal in 2020 aansluiten bij Materials + Eurofinish. De nieuwe Materials + Eurofinish + Surface vindt volgend jaar plaats op 3 en 4 juni 2020.

Tot slot toont het wrijvingsroerlassen (Friction Stir Welding) steeds meer potentieel. Dat is een techniek voor het verbinden van aluminium onderdelen. Het wordt ook gebruikt voor het verbinden van ongelijksoortige of moeilijk lasbare materialen.

Kwalificatie van lasser(s) en lasmethode uitbesteden

'Friction Stir Welding' wordt steeds toegankelijker

Prima Industrie kent geslaagde tweede editie van Innovation Days

Vakbeurs Surface sluit in 2020 aan bij Materials + Eurofinish

MEER SECTORNIEUWS

ELFDE EDITIE VAN WELDING WEEK KOMT ERAAN

Na vier jaar wachten vindt op 19, 20 en 21 november 2019 in Antwerpen de elfde editie van Welding Week plaats. Tijdens deze drie dagen komen de apparaten en technologie├źn voor het lassen, verbinden en snijden van metalen en kunststoffen aan bod.
Volledig artikel lezen

EUROPESE KWALITEIT TEGEN LAGE LOONKOSTEN

Eind september mochten wij mee met de Belgische verdeler Metanox op fabrieksbezoek bij Durma, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, in het Turkse Bursa. We kregen er niet alleen een rondleiding door de verscheidene productiehallen, maar konden ook CEO Altan Arda interviewen.
Volledig artikel lezen

BATEN & ZOON KIEST MET LASERSNIJDEN VOOR MEER FLEXIBILITEIT

In vergelijking met andere plaatbewerkings-technologie├źn is het lasersnijden best duur. Heel wat kleinere bedrijven die de machine niet volcontinu kunnen inzetten zagen daardoor af van de investering, uit vrees dat ze niet rendabel genoeg zou zijn.
Volledig artikel lezen

ONTVANG MAATWERKGEREEDSCHAPPEN SNELLER EN GEMAKKELIJKER

Klanten van Sandvik Coromant kunnen nu een snijgereedschap online op maat maken, zonder dat men met een vertegenwoordiger van het bedrijf hoeft te overleggen. Het resultaat is dat de benodigde tijd om een order te plaatsen aanzienlijk is gereduceerd.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

WELDING SERVICES BREIDT GAMMA EN SERVICE UIT

160pxWelding Services NV heeft als verdeler van EWM en Orbitalum twee topmerken in zijn gamma. Tevens worden daarnaast nog tal van andere kwaliteitsvolle merken verdeeld.
Volledig artikel lezen

PLYMOVENT BRENGT GROTE VARIATIE AAN LASPRODUCTEN OP DE WELDING WEEK

160pxPlymovent is een internationale leverancier van producten, systemen en diensten voor de afzuiging en filtratie van vervuilde binnenlucht in de metaalverwerkende industrie. Het bedrijf zal tijdens Welding Week onder andere de Diluter en Flexhood presenteren.
Volledig artikel lezen

DE TOLLENAERE STELT EERSTE VOLLEDIG INGEKAPSELDE WATERSTRAALSNIJMACHINE VOOR

160pxDe Tollenaere brengt een gloednieuwe primeur naar Welding Week: de StM Cube, de eerste volledig ingekapselde waterstraalsnijmachine. De machine onderscheidt zichzelf onder meer op het vlak van veiligheid, laag verbruik en lage uitstoot.
Volledig artikel lezen

SIR JOHN: KENNIS VAN INOX OPPERVLAKTEBEHANDELING

160pxSir John, specialist in oppervlaktebehandeling, zal uiteraard aanwezig zijn op de Welding Week. Het Nederlandse bedrijf zal onder meer de nieuwe lijnen van de Inoxliner-producten presenteren.
Volledig artikel lezen

DIN TOOLS INTRODUCEERT WELD4ME OP WELDING WEEK

160pxDIN Tools, zusterbedrijf van VSE Technologies, is tegenwoordig een geautomatiseerd integrator en automatisatiepartner welke zijn kennis toepast in de modificatie en automatisatie van las- en manipulatieapparatuur. Tijdens Welding Week zal het haar de Weld4Me-lasrobotcel introduceren.
Volledig artikel lezen

ROLAN ROBOTICS BIEDT VERTROUWEN EN HELPENDE HAND BIJ ROBOTISERING

160pxGebrek aan vakmensen, flexibiliteit en waarborgen van kwaliteit zijn belangrijke redenen om te robotiseren in de metaalindustrie. Rolan Robotics, specialist in innovatieve automatiseringsoplossingen, biedt ondernemers hierbij vertrouwen en helpende hand.
Volledig artikel lezen

PRECISIEBEURS 2019 BELOOFT NIEUW SUCCES TE WORDEN

160pxDe beursvloer was begin 2019 al volledig volgeboekt. Dit evenement is niet meer weg te denken uit de agenda's van de precisietechnologiebranche. In het hart van de Brainport regio, trekt de beurs exposanten en bezoekers van vele verschillende nationaliteiten.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Welding Week en BIL/NIL Lassymposium bundelen krachten

Elfde editie van Welding Week komt eraan

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be