28 oktober 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxAutomatische prijscalculatie: software als deel van service

In de plaatbewerking weegt de programmering zwaar door in de uiteindelijke rendementsafrekening van je proces. Zowat alle fabrikanten van plaatbewerkingsmachines hebben dan ook softwareplatformen ontwikkeld om de uitvoering van de bewerkingsprocessen op alle denkbare punten te optimaliseren. Het gaat nu al zo ver dat de prijs automatisch berekend wordt.

In Europa blijft een staalcrisis om de hoek loeren. Er klinkt dan ook een sterke vraag naar strengere vrijwaringsmaatregelen.

Tot slot is in Nederland Metavak opnieuw geëindigd in een succes. Tijdens de beurs kwam men zelfs met de primeur dat NIL Verbindingsweek verandert in Welding Week.

Matthias Robbe

Bladmanager

Opnieuw succesvolle editie van Metavak

Staalcrisis blijft duren, import stijgt weer

Welding Week en BIL/NIL lassymposium bundelen krachten tijdens editie 2019

Win een interview met Metallerie via de Welding Week fotowedstrijd!

MEER SECTORNIEUWS

AUTOMATISCHE PRIJSCALCULATIE GAAT AL TOT ASSEMBLAGENIVEAU

In de plaatbewerking is de programmering bepalend voor het rendement. Er moeten in dat verband belangrijke knopen worden doorgehakt, te beginnen met de vraag of je voor de pakketten van de machinefabrikanten kiest, of voor de oplossing van een onafhankelijke aanbieder.
Volledig artikel lezen

WELDING WEEK EN BIL/NIL LASSYMPOSIUM BUNDELEN KRACHTEN TIJDENS EDITIE 2019

Eindelijk, durven we stellen. Na vier jaar wachten vindt op 19, 20 en 21 november 2019 in Antwerpen de elfde editie van Welding Week plaats. Tijdens deze drie dagen komen de apparaten en technologieën voor het lassen, verbinden en snijden van metalen en kunststoffen aan bod.
Volledig artikel lezen

WIN EEN INTERVIEW MET METALLERIE MET DE WELDING WEEK FOTOWEDSTRIJD!

Doe mee aan de Welding Week fotowedstrijd en win behalve de enorme eer ook een interview met foto in het magazine METALLERIE.
Lees meer

KLEINE FIRMA AUTOMATISEERT VAN BIJ DE START

Is automatisering enkel voorbehouden voor grote bedrijven met dito series? Niet als je het Gerrie Peters van het Nederlandse GP Tooling & Engineering vraagt. Bij de oprichting van zijn eigen firma zette hij meteen een robot naast zijn freesmachine, die deze belaadt en ontlaadt met werkstukken op pallets.
Volledig artikel lezen

AM SOLUTIONS BREIDT SERVICE UIT MET ENGINEERING EN 3D-METAALPRINTEN

160pxRösler breidt haar dienstverlening op het vlak van 3D-metaalprinten verder uit. Met het merk AM Solutions gaat Rösler kmo's in de industrie ondersteunen in het totale AM-proces: van engineering en 3D-printen tot en met geautomatiseerd nabewerken van het oppervlak.
Volledig artikel lezen

MIXTRON: WATERGESTUURDE DOSEERPOMPEN

160pxBij Verolub zoeken we steeds naar oplossingen die de rentabiliteit van uw productieproces en machinepark verhogen. De toegevoegde waarde die wij aan onze klanten leveren, bestaat uit de combinatie van professioneel advies bij de keuze van het juiste product in functie van de toepassing.
Volledig artikel lezen

ATS EDGEIT HELPT U MET 30 JAAR ERVARING EN EXPERTISE

160pxATS EdgeIT heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het optimaliseren van productie, producten en processen met behulp van de softwareprogramma's CAD/CAM, DNC, Monitoring, Verificatie en Optimalisatie.
Volledig artikel lezen

PRECISIEBEURS 2019 BELOOFT NIEUW SUCCES TE WORDEN

160pxDe beursvloer was begin 2019 al volledig volgeboekt. Dit evenement is niet meer weg te denken uit de agenda's van de precisietechnologiebranche. In het hart van de Brainport regio, trekt de beurs exposanten en bezoekers van vele verschillende nationaliteiten.
Volledig artikel lezen

KRAAKNETTE PRODUCTIE MET DE INDUSTRIËLE STOFZUIGERS VAN KÄRCHER

160pxDe krachtige alleszuigers van Kärcher voor zowel vloeistoffen, spaanders, oliën als stofresten zijn ontworpen voor zwaar industrieel gebruik en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten aandrijvingen.
Volledig artikel lezen

SECO DOUBLE QUATTROMILL® 14 MAXIMALISEERT VLAKFREESBEWERKINGEN

160pxDankzij de nieuwe Seco Tools Double Quattromill® 14-vlakfrees kunnen werkplaatsen met machines met laag vermogen hun vlakfreesbewerkingen maximaliseren. De vlakfrees gebruikt dubbelzijdige snijplaten met 8 snijkanten voor kosteneffectiviteit en voor een grotere snedediepte in ruw-, semifiniseer- en finiseertoepassingen.
Lees meer

LASER TRACKERS EN MEETARMEN VAN FARO ZIJN ONMISBAAR IN SUCCES VAN COENRADIE

160pxCoenradie is een dienstverlenend ingenieursbureau dat meetoplossingen van wereldklasse levert. Vanuit Breda en het hoofdkantoor in Oirschot werken zo'n 50 medewerkers met de modernste apparatuur aan innovatieve meetwerkoplossingen in uiteenlopende sectoren als grond-, weg- en waterbouw, offshore, olie- en scheepsbouwindustrie en woning- en utiliteitsbouw over de hele wereld.
Volledig artikel lezen

GROTERE CAPACITEIT, NOG GROTERE PRECISIE

160pxGraux, gelegen in het Henegouwse Momignies, is een van die giganten die verborgen liggen voor het grote publiek, maar die machines voor verschillende hightech industrieën produceren met een precisie die velen met verstomming slaat. Om aan de hoge eisen van zijn klanten te voldoen, besloot Graux om over te gaan tot een grote investering: een 8 meter lange Soraluce-freesmachine.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Automatische prijscalculatie: software als deel van service

Automatische prijscalculatie gaat al tot assemblageniveau

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be