11 oktober 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxMinder stilstand met automatische gereedschapswissel

Er bestaan ongeveer evenveel namen voor een automatische gereedschapswisselaar als dat er fabrikanten zijn. Die zijn dan ook een uitstekende oplossing voor het plooien van kleine series en complexe set-ups. Metallerie haalde dit onderwerp nog eens vanonder het stof.

In ander nieuws heeft Griekspoor Thermal Coatings een alternatief ontwikkeld voor het schadelijke chroom-6: TOPCOAT®107.

Tot slot vinden op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober in Gent de Welda Demodagen plaats. Alle lasspecialisten en geïnteresseerden zijn er welkom.

Matthias Robbe

Bladmanager

AUTOMATISCHE GEREEDSCHAPSWISSEL VERGEMAKKELIJKT PLOOIEN KLEINE SERIES

Goed twee jaar geleden schreven we een artikel over automatische gereedschapswissels bij standalone plooibanken. Toen was de oplossing nog relatief nieuw, al waren sommige fabrikanten er al langer mee bezig.
Volledig artikel lezen

GRIEKSPOOR THERMAL COATINGS ONTWIKKELT ALTERNATIEF VOOR CHROOM-6

De markt is druk op zoek naar alternatieven voor chroom-6-houdende producten. De R&D-afdeling van het Nederlandse bedrijf Griekspoor Thermal Coatings ontwikkelde het alternatief TOPCOAT®107.
Lees meer

WELDA ORGANISEERT WELDA DEMODAGEN

Naar jaarlijkse traditie zet Welda op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober van 14u tot 22u de deuren wijd open voor klanten, scholen en geïnteresseerden uit de metaalindustrie.
Lees meer

PROTOTYPING EN MNE VOORTAAN SAMEN IN EEN BEURSCONCEPT

De twee gevestigde beursconcepten Prototyping en MNE worden volgend jaar voor het eerst samen georganiseerd in Kortrijk Xpo. Een logische keuze, vinden de organisatoren, die naar 2020 verwijzen als het eerste sluitstuk van de digitalisering van de maakindustrie.
Volledig artikel lezen

NIEUWE AUTOMATISERING AAN BESTAANDE FREESMACHINES

Het Nederlandse VDL GL Precision maakt heel nauwkeurige onderdelen op zijn twee 5-assige C50-freesbanken van Hermle. In hun zoektocht naar een hogere uptime en een grotere flexibiliteit vervingen ze de bestaande palletwisselaars door een heus FMS-systeem van Liebherr.
Volledig artikel lezen

CONTINUE INNOVATIE BIJ L&D JET TECHNIEK LEIDT TOT SUCCESVERHAAL

Er zijn veel metaalverwerkende activiteiten in België, maar waterstraalsnijden is een technologie die niet vaak voorkomt. L&D Jet Techniek uit Diest heeft er zijn specialiteit van gemaakt. “Daarvoor moesten we wel een serieuze investering doen, met onder andere de aankoop van een hybridemachine en een uitbreiding van ons bedrijf", verklaart Inge Lefevre, zaakvoerder van L&D Jet Techniek.
Volledig artikel lezen

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

COMPACTE PLOOIBANK GEEFT DIMATEC MEER MOGELIJKHEDEN

160pxVan een idee naar een volwaardig product: bij Dimatec ziet men geen probleem, maar een opportuniteit. Het Affligemse bedrijf neemt al jarenlang het volledige productieproces op zich om een product voor zijn klant te bekomen. Daar hoort uiteraard ook een modern machinepark bij. Zo schafte Dimatec zich enkele jaren geleden een Euromac FXbend 1547 elektrische plooibank aan.
Volledig artikel lezen

PRECISIEBEURS 2019 KOMT ERAAN

160pxDe beursvloer was begin 2019 al volledig volgeboekt. Dit evenement is niet meer weg te denken uit de agenda's van de Precisie technologie branche. Op 13 en 14 november trekt de beurs in het hart van de Brainport regio exposanten en bezoekers aan van verschillende nationaliteiten.
Volledig artikel lezen

TRUMPF 2D-LASERBEWERKING: KWALITATIEF HOOGWAARDIG VOOR EEN GUNSTIGE PRIJS

160pxDe TruDisk-vastestoflaser overtuigt door zijn robuuste constructie en prestaties, waardoor hij jarenlang meegaat. Daarnaast gooit de machine hoge ogen door zijn eenvoudige bediening en intelligente functies.
Lees meer

WALTER AG VIERT HONDERSTE VERJAARDAG MET NIEUWE FREESGENERATIE

160pxWalter werd in 1919 opgericht door de ingenieur en metallurg Richard Walter. Om dat te vieren heeft het bedrijf begin 2019 de geheel nieuwe freesgeneratie Xtra·tec® XT op de markt geïntroduceerd.
Volledig artikel lezen

SECO DOUBLE QUATTROMILL® 14 MAXIMALISEERT VLAKFREESBEWERKINGEN

160pxDankzij de nieuwe Seco Tools Double Quattromill® 14-vlakfrees kunnen werkplaatsen met machines met laag vermogen hun vlakfreesbewerkingen maximaliseren. De vlakfrees gebruikt dubbelzijdige snijplaten met 8 snijkanten voor kosteneffectiviteit en voor een grotere snedediepte in ruw-, semifiniseer- en finiseertoepassingen.
Lees meer

SANDVIK COROMANT INTRODUCEERT CORODRILL DS20 WISSELPLAATBOOR

160pxDe CoroDrill® DS20 is het eerste boorconcept met wisselplaten dat gatdiepten tot 7xD kan produceren. De boor, welke volledige nieuwe ontwerpen omvat voor zowel het boorlichaam als de wisselplaten, biedt gebruikers betrouwbare en voorspelbare spaanbeheersing en uitstekende penetratiewaarden in alle 4-7xD toepassingen.
Lees meer

THYSSENKRUPP MATERIALS BELGIUM ONTFERMT ZICH VOLLEDIG OVER DE KLANT

160pxThyssenkrupp Materials Belgium is de laatste jaren geëvolueerd van een pure groothandel in rvs, alu en staal naar een leverancier van diensten mét een grotere toegevoegde waarde.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Minder stilstand met automatische gereedschapswissel

Automatische gereedschapswissel vergemakkelijkt kanten

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be