03 oktober 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120px5-assig simultaan bewerken of 5 vlakken in één opspanning?

Veel bedrijven gebruiken hun 5-assige CNC-machines nog steeds om een werkstuk in één opspanning aan vijf kanten te bewerken. Toch groeit het aantal toepassingen van simultaan 5-assig frezen. In dat geval bewegen alle assen gelijktijdig. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van beide concepten?

Dat het moeilijker draait in de staalindustrie was al een tijdje geweten. Nu heeft ook de Europese Centrale Bank maatregelen genomen tegen de verzwakkende economie en ook de regeringen van de Europese lidstaten zullen dit doen.

Ten slotte organiseert de 3D-print associatie Flam 3D dit najaar nog enkele infoavonden rond 3D-printing. Allen daarheen dus!

Matthias Robbe

Bladmanager

VERDERE GROEI 5-ASSIG BEWERKEN HOUDT AAN

5-assige CNC-machines hebben de afgelopen tien jaar veel terrein gewonnen. Aanvankelijk leek de technologie vooral geschikt voor het frezen van vrij gevormde vlakken, maar toen bedrijven het 3+2 bewerken ontdekten en machinebouwers hierop inspeelden met speciale 5-vlaks machines, die goedkoper zijn, is de groei echt op gang gekomen.
Volledig artikel lezen

ECB NEEMT MAATREGELEN TEGEN HAPERENDE ECONOMIE

Het was al een tijdje duidelijk dat economie binnen de EU aan het stagneren is. Er wordt nu zelfs niet enkel meer gevreesd voor een kleinere groei, maar ook voor economische achteruitgang.
Lees meer

FLAM 3D ORGANISEERT IN NAJAAR 2019 INFOAVONDEN ROND 3D-PRINTING

Sinds enkele jaren organiseert de 3D-print associatie Flam3D verschillende infoavonden rond 3D-printing. Een must voor wie de technologie wil verkennen! Wegens aanhoudende interesse worden ook dit najaar verschillende sessies georganiseerd.
Lees meer

HOE JE BESTELWAGEN INRICHTEN?

Hoe meer meenemen en de boel toch overzichtelijk houden? Van een hamvraag gesproken. Een grotere bedrijfswagen aanschaffen is niet altijd de oplossing. Niet nodig ook, want met een slimme bestelwageninrichting kom je immers al een heel eind.
Volledig artikel lezen

PLAATSCHAAR EN PLOOIBANK IN GLOEDNIEUWE PRODUCTIEHAL

Op het nieuwe industrieterrein Haandeput, in het West-Vlaamse Meulebeke, nam ook constructiebedrijf B-Welding zijn intrek. Het gaat om de tweede vestiging van de onderneming, waar uitsluitend inox constructies zullen worden vervaardigd. De eerste machines in het nieuwe machinepark zijn de B 06-plaatschaar en de C 175-plooibank; allebei gefabriceerd door MVD en geleverd door De Tollenaere.
Volledig artikel lezen

CONTINUE INNOVATIE BIJ L&D JET TECHNIEK LEIDT TOT SUCCESVERHAAL

Er zijn veel metaalverwerkende activiteiten in België, maar waterstraalsnijden is een technologie die niet vaak voorkomt. L&D Jet Techniek uit Diest heeft er zijn specialiteit van gemaakt. “Daarvoor moesten we wel een serieuze investering doen, met onder andere de aankoop van een hybridemachine en een uitbreiding van ons bedrijf", verklaart Inge Lefevre, zaakvoerder van L&D Jet Techniek.
Volledig artikel lezen

KLEINE FIRMA AUTOMATISEERT VAN BIJ DE START

Is automatisering enkel voorbehouden voor grote bedrijven met dito series? Niet als je het Gerrie Peters van het Nederlandse GP Tooling & Engineering vraagt. Bij de oprichting van zijn eigen firma zette hij meteen een robot naast zijn freesmachine, die deze belaadt en ontlaadt met werkstukken op pallets. Ondertussen werd er nog een tweede freesmachine in deze werkcel geïntegreerd.
Volledig artikel lezen

ZORG VOOR GEZONDE LUCHT MET LASROOKAFZUIGING (VIDEO)

160pxDe firma Welda uit Oostakker bekommert zich om het verschaffen van laskennis. Kennis die via het personeel wordt aangereikt, maar sinds vorig jaar ook via de Welda Academy. Meer informatie vindt u in de video in het artikel.
Volledig artikel lezen

VAN JOB-SHOP NAAR ONE-STOP-SHOP!

160pxBelgian Laser Company heeft al meer dan 30 jaar ervaring in laserbewerkingen. Het bedrijf maakt onder meer gebruik van CO2- en fiber-lasersnijden en verzorgt ook volledig afgewerkte producten.
Volledig artikel lezen

BENDERTECHNIEK BIEDT FULL SERVICE VAN VERSPANINGSMACHINES

160pxVanuit Hamont-Achel in het noorden van Vlaanderen, bedient Bendertechniek bvba haar klanten door geheel België. Zij leveren, onderhouden en reviseren draai-, frees- en slijpmachines voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie.
Volledig artikel lezen

PFERD: EEN OPTIMALE OPLOSSING VOOR IEDERE TOEPASSING

160pxPFERD is het leidende merk voor de ontwikkeling, productie en advisering alsmede de verkoop van gereedschapsoplossingen voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen. In zijn meer dan 200 jaar bevestigde oude traditie handelt PFERD al zeer lang als onafhankelijk, internationaal georganiseerd familiebedrijf. Met meer dan 8.500 gereedschappen voor de oppervlaktebewerking en het doorslijpen van materialen biedt PFERD voor iedere toepassing de optimale gereedschapsoplossing
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Verdere groei 5-assig bewerken houdt aan

5-assig simultaan bewerken of 5 vlakken in één opspanning?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be