13 september 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEMO Hannover komt eraan!

Het is hoogdag voor alle liefhebbers van metaal, want op maandag 16 september start EMO Hannover 2019! Bezoekers en exposanten uit tientallen landen komen oplossingen, innovaties en processen bekijken en demonstreren. Zo zal 'Smart technologies' één van de blikvangers zijn op de beurs. Verder mag er ook veel verwacht worden van 'The Internet of Things' en zal umati, de communicatiestandaard voor gereedschapsmachines, voorgesteld worden.

Matthias Robbe

Bladmanager

VOORBESCHOUWING EMO HANNOVER 2019

Wie ook in de toekomst alle uitdagingen het hoofd wil bieden, kan niet langer om automatisering heen. In sneltempo ontwikkelden zich de voorbije jaren tal van nieuwe oplossingen om het productieproces efficiënter te laten verlopen. Die kan je van 16 tot 21 september uitgebreid ontdekken tijdens EMO in Hannover (Duitsland), waar de 22e editie van de internationale vakbeurs voor metaalbewerking gepland staat.
Volledig artikel lezen

AMADA BIEDT OPLOSSING VOOR CAPACITEITSPROBLEEM BIJ VROMAN

160pxVorig jaar investeerde Vroman uit Moeskroen nog in een nieuwe fiberlasersnijmachine. Omdat ook vandaag de orders nog steeds vlot binnenlopen besloot het bedrijf uit Moeskroen opnieuw wat uit te breiden, deze keer met twee automatische plooirobots van Amada.
Volledig artikel lezen

D'HAENE HEEFT MET LASERCLADDEN AL ALTERNATIEF VOOR CHROOM 6

160pxDe invloed van Europa strekt ver; ook de maakindustrie moet zich willens nillens plooien naar wat in Brussel wordt beslist. Neem het geval van hardverchromen als voorbeeld. Chroom 6 is een kankerverwekkende stof en is daarom op de verboden lijst terechtgekomen. De kans bestaat daardoor dat Chroom 6 op termijn niet meer gebruikt zal mogen worden. Bij D'Haene blijven ze daarom niet bij de pakken zitten en trachten ze te anticiperen op de toekomst. Met de ontwikkeling van het lasercladden staat er immers al een alternatief klaar.
Volledig artikel lezen

NIEUWE AUTOMATISERING AAN BESTAANDE FREESMACHINES

Het Nederlandse VDL GL Precision maakt heel nauwkeurige onderdelen op zijn twee 5-assige C50-freesbanken van Hermle. In hun zoektocht naar een hogere uptime en een grotere flexibiliteit vervingen ze de bestaande palletwisselaars door een heus FMS-systeem van Liebherr. Metallerie ging een kijkje nemen, met een videocamera in de hand.
Volledig artikel lezen

ISCAR SCHRIJFT MEE AAN HET GROEIVERHAAL VAN FREMATT

160pxLeerkrachten die de overstap maken van de 'beschermde' wereld van het onderwijs naar de bikkelharde industrie om een eigen frees- en draaibedrijf te beginnen, je hoort het niet zo vaak. Maar Rudy Matthé deed het, én met goed gevolg. Diezelfde passie voor precisie die hem er in eerste instantie toe had bewogen om de stap naar het ondernemen te zetten, ligt nu aan de basis van een opvallende bloeiperiode voor zijn bedrijf Frematt.
Volledig artikel lezen

CONTINUE INNOVATIE BIJ L&D JET TECHNIEK LEIDT TOT SUCCESVERHAAL

Er zijn veel metaalverwerkende activiteiten in België, maar waterstraalsnijden is een technologie die niet vaak voorkomt. L&D Jet Techniek uit Diest heeft er zijn specialiteit van gemaakt. “Daarvoor moesten we wel een serieuze investering doen, met onder andere de aankoop van een hybridemachine en een uitbreiding van ons bedrijf", verklaart Inge Lefevre, zaakvoerder van L&D Jet Techniek.
Volledig artikel lezen

MGC SUBCONTRACTING INVESTEERT IN GROTE BEDFREESMACHINE VAN SORALUCE

160pxEnkelstuks en kleine tot middelgrote series produceren op een rendabele manier. Met die filosofie hoopt MGC Subcontracting uit Waregem het verschil te maken. “Want toeleveranciers die maatwerk leveren en daarbij een grote flexibiliteit aan de dag kunnen leggen, hebben een streepje voor“, zo vindt zaakvoerder Wim Matthys. Om ook grote werkstukken te kunnen bewerken, investeerde het West-Vlaamse familiebedrijf onlangs in een bedfreesmachine van Soraluce bij machineleverancier Tecmo Machinery.
Volledig artikel lezen

VAN EECKHOUDT BIEDT PRODUCTIEOPLOSSINGEN OP MAAT

160pxVan Eeckhoudt is al jarenlang een gevestigde waarde in verschillende industrietakken. De firma uit Wolvertem werd in 1955 door Frans Van Eeckhoudt opgericht om productiebedrijven in de omgeving te ondersteunen met onderdelen en productieoplossingen op maat, van machinebouw tot industriële automatisatie.
Volledig artikel lezen

PLASMASNIJMACHINE BIEDT DE TROYER MECHANISATIE NIEUWE MOGELIJKHEDEN

160pxMetaalbewerkingsbedrijven krijgen van de klanten steeds meer eisen en moeten hun activiteiten steeds meer uitbreiden. De Troyer Mechanisatie uit Herzele ervaart hetzelfde. Net daarom kocht de Oost-Vlaamse firma een gloednieuwe MicroStep Mastercut 6001.25 P + 500 plasmasnijmachine bij Wouters Cutting & Welding. Zaakvoerder Edgard De Troyer : “Met deze nieuwe machine kunnen we nu snijden tot een dikte van maar liefst 50 millimeter."
Volledig artikel lezen

AGEPA PRESENTEERT NIEUWE SPINDLESHIELD™

160pxWanneer koelsmeermiddelen in de lagers van een spindel doordringen, is het resultaat meestal de gevreesde 'spindelbeschadiging'. Dit kan ongeplande, dure stilstand van de machine en reparatiekosten met zich meebrengen, die al snel tot in de duizenden euro's kunnen oplopen. In het ergste geval moet de spindel volledig worden vervangen, wat neerkomt op 15.000 tot 30.000 euro aan extra kosten. Agepa biedt u hiervoor de beste oplossing aan: SpindleShield™.
Volledig artikel lezen

ROLBRUGGEN DEMAN BESTAAT VIJFTIG JAAR

160pxConstructiewerkhuizen Deman bestaat 66 jaar. Sinds de oprichting in 1953 is het familiebedrijf geëvolueerd van constructeur van vlasmachines en telescopische kranen tot ontwerper en bouwer van rolbruggen. Ter ere van het vijftigjarige bestaan van rolbruggen en portaalkranen van Deman nodigde het bedrijf enkele trouwe klanten, leveranciers en medewerkers uit voor een groot feest. Ook Metallerie was erbij en zag vooral heel wat blije gezichten toen het bedrijf zijn nieuw logo en de opgefriste huisstijl voorstelde aan de genodigden.
Volledig artikel lezen

VERWIJDER SPAANDERS, OLIËN EN STOFRESTEN MET DE INDUSTRIELE STOFZUIGERS VAN KARCHER

160pxDe krachtige alleszuigers van Kärcher voor zowel vloeistoffen, spaanders, oliën als stofresten zijn ontworpen voor zwaar industrieel gebruik en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten aandrijvingen.
Volledig artikel lezen

SCHRIJF U IN VOOR EEN GRATIS LOCTITE-WEBINAR

Voor de verlijming van metalen moeten we rekening houden met de impact van een aantal omgevingsfactoren. Er bestaan immers verschillende oplossingen en de juiste productkeuze zal afhangen van enkele vereiste voorwaarden. Wilt u meer weten? Schrijf u dan gratis in voor de LOCTITE-webinars!
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

MONDIALE BLIJFT DE MARKT EEN STAPJE VOOR

160pxMondiale is al vele jaren een begrip in de metaalbewerkingssector, hier in België, maar ook wereldwijd. De rijke bedrijfsgeschiedenis start een kleine 100 jaar geleden in Vilvoorde met een eerste 'model A'-draaibank. Een halve eeuw later plaatst Mondiale haar metaalbewerkingsmachines in alle Vlaamse technische scholen en voert ze duchtig uit naar het buitenland.
Volledig artikel lezen

RENISHAW INTRODUCEERT NIEUWE APCS-45 MEETTASTER

160pxDe nieuwe APCS-45 heeft een alternatief mechanisme voor stylusafscherming, dat plaatsing mogelijk maakt op machines met beperkte besturingsopties. De nieuwe APCS-45 werd ontwikkeld voor de zwaarste bewerkingsomstandigheden op draaibanken en multitaskingmachines en biedt een robuuste, betrouwbare en geautomatiseerde oplossing om een brede reeks gereedschappen in te stellen, onder meer voor draaien, groefsteken, draadsnijden en kotteren.
Volledig artikel lezen

NIEUWE WISSELPLAATGEOMETRIEEN VOOR DE COROMILL 331®

160pxCoroMill 331 is een universeel concept dat flexibele, zeer nauwkeurige bewerking kan bieden in talloze vlakfrees, hoekfrees en zij- en vlakfreesbewerkingen in alle sectoren van de industrie. Een groot assortiment beslaat een uitgebreide keuze aan diameters, breedtes, wisselplaatgeometrieën, hoekradii...
Lees meer

SCHUNK CO-ACT EGL-C: DE EERSTE GRIJPER MET LANGESLAG VOOR COLLABORATIEVE TOEPASSINGEN

160pxDe SCHUNK Co-act EGL-C grijper met langeslag zorgt voor een intense samenwerking tussen mens en robot. De eerste grijper met langeslag voor collaboratieve toepassingen bereikt hoge grijpkrachten tot 450 N in combinatie met een lange slag van 42,5 mm per vinger.
Lees meer

WERK ECOLOGISCHER MET DE ECOMATIC EN VACUÜMVERDAMPERS

160pxSir John B.V. is al meer dan 26 jaar de leverancier in de Benelux van producten voor de oppervlaktebehandeling van roestvast staal en aluminium. Naast de producten van Pelox uit Duitsland is Sir John B.V. sinds kort ook exclusief leverancier van de Avesta Finishing Chemicals. Hierdoor is er een compleet pakket aan gespecialiseerde producten leverbaar waarvan ook de Inoxliner deel uitmaakt. Nieuw in het arsenaal van Sir John zijn de Omnial vacuümverdamper en de Ecomatic afvalwaterbehandelingsunits.
Volledig artikel lezen

NIEUWE BUIZENLASER VOOR LASER WORKS

160pxAls ervaren speler in het laseren en plooien van inox, staal én alu, blijft Laser works investeren in nieuwe machines om klanten steeds vooruit te helpen. Het atelier is uitgebreid met de volledig geautomatiseerde buizenlaser Adige LT8.
Lees meer

V.A.C. MACHINES ORGANISEERT BEDRIJFSBEZOEK AAN VAN HOOL EN BALTIMORE AIRCOIL

Op donderdag 26 september organiseert V.A.C. Machines een geleid bezoek aan twee toonaangevende bedrijven. Van Hool, bekend bouwer van integrale autobussen, touringcars en industriële voertuigen, en Baltimore Aircoil, internationaal toonaangevend bedrijf in de productie van verdampingskoeling, zetten hun deuren open.
Lees meer

VERHOOG UW EFFICIËNTIE MET BEHULP VAN INDUSTRIËLE STOFZUIGERS

In tijden van stijgende arbeidskosten is het belangrijk om zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen werken. Daarom is het van belang dat er steeds met de correcte reinigingsapparatuur wordt gewerkt.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
EMO Hannover komt eraan!

'Smart technologies' en umati blikvangers op EMO Hannover

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be