09 november 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees online

260pxAdditive Manufacturing
Additive manufacturing wordt meer en meer toegepast voor het produceren van functionele onderdelen. AM is het proces van het maken van voorwerpen uit 3D-modelgegevens. Deze worden laag voor laag opgebouwd. Metaalpoeders zijn in dit verhaal van groot belang. We lichten u daarom graag in over de verschillende aspecten van metaalpoeders.


Metaalpoeder verovert de wereld
Alternatieve uitgangsmaterialen introduceren altijd nieuwe zorgen, zelfs bij de schijnbaar simpele overstap van massief naar poeder. Nog complexer wordt de situatie als er tegelijk wordt gewisseld van het klassieke verspanen naar slim, laagsgewijs opgroeien als additief fabriceren en 3D-printen.
Bouw uw kennis van metaalpoeders op
De complexe AM-keten vergt veel inzicht en inzet, en wordt gekarakteriseerd door machine, grondstof in poedervorm, laser, specifiek design en fabricageproces en postprocessing.
Zorgt 4D-printen voor (r)evolutie?
Heel wat verspanende bedrijven investeren in 3D-printen, als aanvulling op hun bestaande activiteiten. Additive manufacturing maakt het immers mogelijk om complexe vormen te printen.

Lees meer sectornieuws
Meer nieuwigheden gespot

Bestel online en krijg korting

Ontdek onlinelaserworks: bestel uw laserwerk online en bepaal zelf je kortingLasersnijwerk bestellen?Via de webshop van Laser Works, www.onlinelaserworks.be, belanden uw offertes binnen 2 minuten in uw mailbox.
Lees meer

BASF investeert in het hightechbedrijf Applied Nano Surfaces

BASF Venture Capital GmbH leidt een investeringsronde in het Zweedse hightechbedrijf Applied Nano Surfaces Sweden AB (ANS), met hoofdkantoor in Uppsala, Zweden.
Lees meer

Beestachtige aanbiedingen bij Hoffmann Group

De beste aanbiedingen vindt u bij de Hoffmann Group aan het eind van het jaar. In de eindejaarsacties vindt u een uitgebreide selectie van het gehele assortiment tegen speciale condities.
Lees meer

van Waasdijk; uw partner, steeds tot uw dienst.

Uw behoeften gaan veel verder gaan dan de aanschaf van een hoogtechnologische machine alleen. U wil zich richten op uw kernactiviteit en verwacht van ons een sterke toegevoegde waarde, niet alleen in de vorm van de juiste machine maar ook compleet pakket van diensten en helder advies.
Lees meer

Gebruikte plaatbewerkingsmachine nodig ?

Machines die binnenkort leverbaar zijn. Op de webpagina vindt u alle machines die Bruma binnenkort in onze showroom verwachten.
Lees meer

Onze hedendaagse ervaring en kennis zijn dan ook de kracht van Tools

Staal is het mooiste product ter wereld en stelt de mens al eeuwen in staat om te bouwen en te construeren. Maar het bewerken van staal vereist vakmanschap.
Lees meer

Mikrocentrum organiseert voor de 17e keer Precisiebeurs

Op woensdag 15 en donderdag 16 november organiseert Mikrocentrum voor de 17e keer de Precisiebeurs. Dit evenement is uitgegroeid tot hét jaarlijkse trefpunt voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie.
Lees meer

Robots milieuvriendelijker dan mensen

'Hoewel robots sowieso minder belastend voor het milieu zijn, willen we het daar niet bij laten. Alle duurzame details gaan we dit jaar aanpakken, tot aan het hergebruiken van dozen toe', stelt algemeen directeur Karel van Vlastuin.
Lees meer

Maak uw werkplaats rendabel met de compacte bandslijpmachine

GRIT GKS 75 is een compacte bandslijpmachine voor de metaalbewerking. De rendabele oplossing voor de werkplaats. Door het minimalistische machineconcept heeft deze krachtige compacte bandslijpmachine twee derde minder plaats nodig dan gebruikelijke machines.
Lees meer

Voor ieder bewerkingsprobleem heeft Make! een slimme oplossing

Machining Technology is importeur van een compleet gamma hoogwaardige machines. Vanaf de start in 1990 heeft de firma zich geconcentreerd op machines voor serieproductie.
Lees meer

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: Additive Manufacturing

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be