30 augustus 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxSpecials maken ponsmachine tot flexibele alleskunner

Ondanks de opkomst van de fiberlasersnijmachine blijft ponsen overleven. Daar zijn enkele goede redenen voor, zoals de relatief goedkope prijs van een ponsmachine, de mate van automatisering, het feit dat het een snelle manier is om reguliere vormen te produceren... en welke rol spelen de gereedschappen hierin?

Verder merken we op dat de Europese staalindustrie het moeilijk krijgt. Zo waren de orders die de Duitse machinebouwindustrie in het tweede kwartaal van 2019 ontving 22% lager dan dezelfde periode in 2018.

Ook de auto-industrie krijgt het zwaar, met een productiedaling van zo'n 12% in vergelijking met vorig jaar.

Matthias Robbe

Bladmanager

WIN TIJD MET DEZE WEINIG BEKENDE PONSGEREEDSCHAPPEN

De kracht van de ponsmachine schuilt ongetwijfeld in haar flexibiliteit. Behalve de standaardgaten moet je ook denken aan markeren, graveren en tappen, nog boven op het aanbrengen van allerhande vervormingen. Daar zijn vaak speciale gereedschappen voor nodig die niet altijd even bekend zijn. Het is dus de moeite om ze van wat dichterbij te bekijken.
Volledig artikel lezen

STERKE DALING IN BESTELLINGEN VAN MACHINEGEREEDSCHAPPEN

De bestellingen die de Duitse machinebouwindustrie in het tweede kwartaal van 2019 ontving, waren 22 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De orders uit Duitsland daalden met 28%.
Lees meer

STAALINDUSTRIE KRIJGT HET MOEILIJK

De staalindustrie begint het moeilijk te krijgen. In de hele EU stagneert de productie van personenwagens door de zwakke vraag. Zo is het aantal gefabriceerde auto's in Duitsland met 12% gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2018, dat is een afname van zo'n 275.000 tot 300.000 wagens.
Lees meer

LVD NEEMT ITALIAANSE AUTOMATISERINGSBEDRIJF COMPAC OVER

LVD heeft aangekondigd dat het het Italiaanse bedrijf Compac heeft overgenomen. LVD werkte als sinds 2016 samen met de leverancier van industriële automatiseringsoplossingen uit Urbino.
Lees meer

247TAILORSTEEL BREIDT UIT IN DUITSLAND

In het najaar van 2019 zal in het Duitse Hilden de bouw van een nieuwe vestiging van 247TailorSteel van start gaan. “Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze Duitse klanten", zegt Paul Schipper, CEO van het bedrijf.
Lees meer

CONTINUE INNOVATIE BIJ L&D JET TECHNIEK LEIDT TOT SUCCESVERHAAL

Waterstraalsnijden is een technologie die niet vaak voorkomt. L&D Jet Techniek uit Diest heeft er zijn specialiteit van gemaakt. Het bedrijf past de nichetechnologie toe voor het produceren van stukken voor onder meer de vliegtuigbouw. “Daarvoor moesten we wel serieuze investeringen doen", verklaart Inge Lefevre, zaakvoerder van L&D Jet Techniek.
Volledig artikel lezen

NIEUWE VIJFASSIGE FREESMACHINE GEEFT NODIGE FLEXIBILITEIT

160pxMelotte uit het Limburgse Zonhoven is al jaar en dag specialist in het vervaardigen en herstellen van precisiegereedschappen en matrijzen. Daar is de nodige flexibiliteit en nauwkeurigheid voor nodig. Om die reden heeft de firma onlangs een Ibarmia ZVH 58/3000 freesmachine aangeschaft bij Germond.
Volledig artikel lezen

KLASSIEKE MECHANIEK HAND IN HAND MET HEDENDAAGSE TECHNOLOGIE EN ELEKTRONICA

160pxAPT International is al jarenlang de vaste waarde en de belangrijkste Belgische verdeler van tweedehandsmachines voor de metaalverwerkende industrie. Daar zijn enkele goede redenen voor. Zo beschikt het bedrijf uit Deinze over een gigantisch aanbod van duizenden machines van alle soorten en types.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Specials maken ponsmachine tot flexibele alleskunner

Win tijd met deze weinig bekende ponsgereedschappen

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be