02 november 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees online

EMO geeft de richting aan
De EMO was na vier jaar weer terug in Hannover, dat hebben de ruim 2.200 exposanten aangegrepen om ook deze editie hun kunnen te laten zien. De digitalisering die werd ingezet rond 2011 begint concrete vormen aan te nemen, maar er wordt ook in andere richtingen geïnnoveerd.
Neem samen met Metallerie een kijkje op tal van aantrekkelijke beursstanden.

Video: sfeer opsnuiven op EMO
Als wereldtopbeurs voor metaalbewerking presenteerde EMO Hannover van 18 t.e.m. 23 september alle aspecten van de productietechniek. Wij gingen voor u de sfeer opsnuiven.
Lees meer sectornieuws
Meer nieuwigheden gespot...

Renishaw valt in de prijzen op EMO met Equator 300

 VIDEORenishaw heeft op EMO een award gekregen voor de Equator 300. Het nieuwe meetsysteem helpt om te meten in proces naast een verspanende machine. Op die manier worden menselijk fouten gereduceerd en kan er 24/7 geproduceerd worden.
Video

Ertec pakt uit met de WorkPal Compact van System 3R

 VIDEOErtec toonde onder andere de WorkPal Compact van System 3R, de machine zit in een nieuw jasje met nieuwe technologieën zoals AC-motoren. De machine is geschikt voor allerhande producties.
Video

Germond toont verschillende machinefabrikanten op EMO

 VIDEODankzij Germond kreeg de EMO-bezoeker inzicht in de nieuwste machines van Doosan en Brother, nieuw in het Germond-gamma. Bij Brother werd een nieuwe 4 - 5-assige machine voorgesteld, een belangrijke producttoevoeging voor Germond. 
Video

RoboJob toont innovaties aan het grote publiek

 VIDEORoboJob was een van de enige Belgische bedrijven met een beursstand op EMO. Op de beursstand werd voor het eerst de Tower gepresenteerd aan het publiek. De Tower is een flexibele automatisatie die naast het beladen en ontladen van de werkstukken ook de volledige set-up van de machine kan automatiseren.
Video

Sandvik onthult nieuw draaiconcept

 VIDEOSandvik Coromant heeft het nieuwe draaiconcept PrimeTurning onthuld. Het nieuwe concept levert meer bewerkingsflexibiliteit op en biedt kansen voor productiviteitstijgingen.
Video

Siemens zet MindSphere-platform in de kijker

 VIDEODigitalisering speelt een steeds belangrijkere rol in de maakindustrie. Daarom toonde Siemens verschillende digitale oplossingen, waaronder het MindSphere-platform. Het MindSphere-platform genereert enorme hoeveelheden gegevens die moeten worden geregistreerd en geanalyseerd. Het platform biedt een toegevoegde waarde voor de klant door zijn openheid en veelzijdigheid.
Video

Bij Starrag stond het nieuwe IPS-systeem centraal

 VIDEOHet "Integrated Production System" van Starrag biedt klanten een modulair systeem van oplossingen op maat aan in het kader van Industrie 4.0. Dit betekent dat de klant netwerkfabricage-oplossingen ontvangt die volledig zijn aangepast aan diens behoeften door het gebruik van klantspecifieke modules.
Video

YG-1 is gestart met de productie van wisselplaten

 VIDEODe nieuw voorgestelde lijn van wisselplaten is een universele lijn, zodoende dat er minder wissels moeten plaatsvinden op de machine. De wisselplaat kan tevens voor verschillende materialen door elkaar worden gebruikt, voornamelijk in staal, roestvaste materialen en gietijzers.
Video

Bender pronkt met Matsuura-machines

 VIDEOBender was op EMO present op de stand van Matsuura, daar vertelde Patrick Vaessen over de nieuwste en hoognauwkeurige machines van Matsuura. Het Japanse bedrijf stelde er een nieuw model voor in combinatie met een 4 PC Pallet. Zo bekomt Matsuura een kleine automatisering zonder externe leveranciers.
Video

Iscar toont de evoluties binnen de gereedschappen

 VIDEOIscar heeft zijn gereedschappen laten evolueren naar gereedschappen die voldoen aan de eisen van Industrie 4.0. Machines moeten in die optiek optimaal renderen, de gereedschappen moeten daar klaar voor zijn.
Video

Mazak demonstreerde 17 nieuwigheden op EMO

 VIDEOBij Mazak stond een groot deel van de beursstand in teken van Industrie 4.0. Er werden een 17-tal nieuwe modellen getoond op EMO, waaronder 7 volledig nieuwe machines. Bij die 7 noviteiten behoren 3 nieuwe 5-assige bewerkingscentra.
Video

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine - VIDEOSPECIAL EMO Hannover 2017

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be