06 augustus 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWat zijn de voordelen van bevelsnijden?

Bevelsnijden, oftewel het snijden onder een hoek, draagt zijn steentje bij aan de evolutie die plasmasnijden de laatste jaren heeft doorgemaakt. Door meer in te zetten op procescontrole en een intuïtief gebruik van software, kwam de techniek steeds meer op de voorgrond.

In internationaal nieuws is in juli de Europese vrijwaringsclausule voor de staalsector in de EU verhoogd met 5%, ondanks protesten.

Daarbovenop heeft China beslist om een invoerbelasting van 43% te leggen op Europees staal.

Matthias Robbe

Bladmanager

BEVELSNIJDEN MEE AAN DE BASIS VAN 'PLASMAREVIVAL'

Plasmasnijden heeft de afgelopen jaren een constante evolutie gemaakt. Onder andere de snijkwaliteit, de consistentie en het bereik zijn sterk verbeterd. Met plasma is tegenwoordig veel meer mogelijk, waardoor er meer overlap is met andere snijtechnologieën zoals laser- en autogeen snijden.
Volledig artikel lezen

EUROPESE VRIJWARINGSMAATREGEL VOOR STAAL VERHOOGD MET 5%

De vrijwaringsclausule voor de staalsector in de EU is in juli automatisch met 5% verhoogd, ondanks protesten van de staalindustrie en de bezorgdheid van een aantal lidstaten.
Lees meer

CHINA BELAST EUROPEES STAAL

China heeft invoerheffingen gelegd op staalproducten uit de Europese Unie, Japan, Zuid-Korea en Indonesië. China verdenkt deze landen ervan staal te dumpen. Het Chinese ministerie van Handel besloot om heffingen op te leggen van 18 tot 103 procent.
Lees meer

YASKAWA BENELUX OPENT OFFICIEEL NIEUWE VESTIGING

Eind juni werd de nieuwe vestiging van Yaskawa Benelux op de Brainport Industries Campus (BIC) op feestelijke wijze officieel geopend. Verschillende gasten uit binnen- en buitenland konden de nieuwe locatie bezoeken en een aantal presentaties bijwonen.
Lees meer

UMATI KRIJGT DEMONSTRATIE OP EMO HANNOVER 2019

Umati, de universele interface voor bewerkingsmachines, zal op de EMO Hannover, van 16 tot 21 september, live gepresenteerd worden. "Zo'n 50 machinefabrikanten van over de hele wereld bundelen hun krachten om te tonen hoe umati machinegegevens bruikbaar maakt", zegt verantwoordelijke Dr. Alexander Broos.
Lees meer

NIEUWE CAO VOOR 120.000 ARBEIDERS IN DE METAAL-, MACHINE- EN ELEKTRISCHE BOUW

Technologiefederatie Agoria en de vakbonden van de metaal-, machine- en elektrische bouw hebben een nieuw sectorakkoord gesloten. Het akkoord bevat afspraken voor 2019 en 2020 voor 5776 werkgevers en 116 287 arbeiders.
Lees meer

KLASSIEKE MECHANIEK HAND IN HAND MET HEDENDAAGSE TECHNOLOGIE EN ELEKTRONICA

160pxAPT International is al jarenlang de vaste waarde en de belangrijkste Belgische verdeler van tweedehandsmachines voor de metaalverwerkende industrie. Daar zijn enkele goede redenen voor. Zo beschikt het bedrijf uit Deinze over een gigantisch aanbod van duizenden machines van alle soorten en types.
Volledig artikel lezen

LASERCLADDEN ALS ALTERNATIEF VOOR CHROOM 6

160pxDe invloed van Europa strekt ver; ook de maakindustrie moet zich willens nillens plooien naar wat in Brussel wordt beslist. Neem het geval van hardverchromen als voorbeeld. Chroom 6 is een kankerverwekkende stof en is daarom op de verboden lijst terechtgekomen. De kans bestaat daardoor dat Chroom 6 op termijn niet meer gebruikt zal mogen worden. Bij D'Haene blijven ze daarom niet bij de pakken zitten en trachten ze te anticiperen op de toekomst.
Volledig artikel lezen

http://metallerie.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Wat zijn de voordelen van bevelsnijden?

Bevelsnijden mee aan de basis van 'plasmarevival'

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be